Travel AdvisorTravel Advisor

Otkrijte opuštajuću stranu prekrasnih Brijuna 

Opustite se na idiličnim Brijunima

Brijuni su pravi mali raj na zemlji. Zelenilo, more, flora i fauna te bogata kulturno-povijesna baština čine ovo otočje idealnim mjestom za nezaboravni odmor. Međutim, ovdje možete uživati i u opuštajućim aktivnostima koje će vam pružiti nešto drugačiji doživljaj Brijuna.

Uživajte u opuštajućim masažama

© Nacionalni park Brijuni

Na Brijunima se možete opustiti uz raznolike masaže. Primjerice, brijunski Mediteranski vrt predstavlja pravu atrakciju Nacionalnog parka Brijuni još od 2007. godine, a ujedno je i mjesto gdje možete uživati u tradicionalnoj Thai masaži i abdominalnoj Chi masaži (Chi Nei Tsang). Radi se o terapeutskim, a istovremeno ugodnim i opuštajućim tretmanima. Ovo je pravo mjesto za oslobađanje od nagomilane napetosti tijekom godine.

Ako ste veći ljubitelj klasične ili medicinsko-sportske masaže, zaputite se prema pješčanoj plaži Saluga ili u objekt Karmen. Tamo možete isprobati i ayurvedsku masažu koja predstavlja drevni sustav liječenja koji je nastao prije više od 5.000 godina u Indiji. Ova vrsta masaže koristi prirodna i organska biljna ulja, tehnike detoksikacije, biljne i mineralne lijekove, jogu i meditaciju.

© Nacionalni park Brijuni

Mediteranski vrt nudi i mogućnost savladavanja tehnike joge

© Nacionalni park Brijuni

Program joge još je jedna izvrsna prigoda za dodatni doživljaj brijunskog otočja. Radi se o cjelovitim satovima Integral Vinyasa Flow Yoge, a satovi imaju različitu tematiku, intenzitet, ritam i namjeru. Oduševit će vas bogatstvo ljepota Mediteranskog vrta, raznolika flora i fauna, bogata arheološka baština te joga koja će vas odmaknuti od užurbane svakodnevice. Tehnike joge možete savladati od 08:00 do 09:00 sati nedjeljom i srijedom i to bez naknade. Ovo je svakako jedinstveni program koji spaja jogu, prirodu i kulturnu baštinu. Kada je uz to osiguran i odmor duše i tijela, možete li uopće zamisliti išta bolje?

Korisni savjeti za goste hotela na Brijunima

© Nacionalni park Brijuni

Nećemo se lagati: Nacionalni park Brijuni idealno su mjesto za odmor iz snova! Zar idealni odmor nije buđenje u tišini, umirujuće zelenilo, miris borova i mora? Mislim da je. Zato otkrijte nekoliko savjeta koji bi vam mogli olakšati boravak ako ste gost hotela na Brijunima.

Rezervirajte smještaj na što jednostavniji način

Najjednostavniji način za provjeriti slobodne smještajne kapacitete i njihove cijene je klikom na link. Sobe gledaju na more ili park, a možete birati između hotela Istra i Neptun te Soba Karmen. Za ljubitelje luksuznijeg i intimnijeg smještaja na raspolaganju su vile Lovorka, Dubravka i Primorka koje su okružene bogatom, dobro očuvanom mediteranskom vegetacijom u neposrednoj blizini morske obale.

Hotel Istra u ponudi ima prekrasne sobe koje imaju sve što bi vam moglo zatrebati i što bi vaš odmor učinilo ugodnijim: klima, sušilo za kosu, satelitska televizija, mini bar, izravna telefonska linija i Wi-Fi.

Hotel Neptun idealno je mjesto za one koji žele osjetiti pravi austrougarski štih. Iako sobe imaju klimu, zanimljivo je da mnogi gosti traže sobe bez nje kako bi u potpunosti mogli doživjeti austrougarski duh.

© Nacionalni park Brijuni

Sobe Karmen i dalje odišu ekskluzivnošću i elegancijom. Iako je adaptacija bila prijeko potrebna, vodilo se računa o izvornom dizajnu pa je maksimalno sačuvan izvorni izgled hotela. Možete birati između jednosobnih i dvosobnih soba koje se razlikuju po jednom detalju: one jednosobne nemaju kadu, već tuš kabinu.

Vilu Lovorku čine dva prizeman objekta koja mogu primiti šest osoba. Ono što će vas posebno oduševiti su spa zona te prostrana terasa na kojoj je moguće pripremiti jela na žaru. Gostima je tijekom boravka čak sedam sati dnevno na raspolaganju i domaćica. Ručak ili večera mogu biti servirani u samoj vili ili na terasi uz more, a možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi koja uključuje jela od mesa, divljači ili morskih plodova.

Gdje parkirati svog limenog ljubimca?

© Nacionalni park Brijuni

Ako ste gost hotela, auto možete parkirati na parkiralištu u Fažani, na adresi Ulica boraca 9. Parking se plaća na recepciji hotela Neptun, a cijena varira ovisno od sezone. Inače cijena parkiranja iznosi 90 kuna po vozilu dnevno, no tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna ona iznosi 110 kuna. Korisno je znati da je garažu na dan odlaska potrebno napustiti do 12 sati jer se ostanak nakon 12 sati dodatno naplaćuje.

Imajte na umu vrijeme prijave i odjave

Prije nego se ukrcate na brod javite se poslovnici na adresi Brionska 10 u Fažani. Kada dođete na otok potrebno je prijaviti se na centralnoj recepciji hotela Neptun, a prijava je moguća nakon 15 sati. Tamo ćete i platiti sve usluge prilikom odlaska s otoka, a iz hotela se morate odjaviti do 10 sati.

Do Brijuna se dolazi brodom, a u cijenu smještaja uključen je prijevoz brodom na otok u dolasku, odlasku s otoka i jednom dnevno tijekom boravka u smjeru Brijuni-Fažana-Brijuni. Ostale prelaske morate platiti po važećem cjeniku za goste hotela.

Hotelski obroci

© Nacionalni park Brijuni

Na Brijunima sigurno nećete ostati gladni, pa je najbolje zaputiti se u restoran Neptun koji se nalazi u sklopu istoimenog hotela jer se tamo poslužuju doručak i večera. U restoranu ima 220 sjedećih mjesta, a na terasi još dodatnih 100. Gastronomska ponuda temelji se na mediteranskoj kuhinji, no kuhari čine maksimum da udovolje vašim željama.

Najbolji obiteljski odmor

Zašto je boravak u Nacionalnom parku Brijuni najbolji obiteljski odmor? Zato što će i oni najmlađi uživati u njemu! Povedite mališane u obilazak parka vlakićem, zabavite se u Safari parku ili potrazi za otiscima stopa dinosaura, a u Kući za brodice provedite sate učeći o Brijunima uz interaktivne instalacije.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleZašto vrijedi posjetiti Tallinn?
Next articleKoja su najljepša švicarska jezera?