Travel AdvisorTravel Advisor

Otok Capri… kako to primamljivo zvuči…

Otok Capri – biser Napuljskog zaljeva

Otok Capri, svega 45 minuta katamaranom od Napulja, je otok iznimne ljepote, stjenovite obale i predivne tropske vegetacije. Na otok se dolazi katamaranom u glavnu luku. Dva gradića na otoku – Capri i Anacapri (prefiks “ana” znaci “gore” ili “iznad” budući da je smješten iznad Caprija) – su smješteni višlje na otoku, pa možete uzeti lokalni bus ili taxi do ta dva mjesta. Cesta je iznimno uska i vijugava, tako da je već sama vožnja do tih gradića jedinstveni doživljaj. Predlažem prvo odlazak do Anacaprija, koji je smješten na višoj točci na otoku.

Vrlo šarmantno malo mjesto s puno restorana, suvenirnica i dučančića. Za ljubitelje prirode, predlažem odlazak u predivnu Villu San Michele s nezaboravnim vrtovima i pogledom. Cijena ulaznice u Villu je 8 eura, kojih se svakako isplati dati za tu divotu. Anacapri je i puno jeftiniji od Caprija, pa ako ogladnite, pojedite si ručak u jednom od vrlo zgodnih i šarmantnih restorančića. Preporučim Pizzeriju Aumm Aumm gdje nude ručak od tri slijeda i piće za 15 eura. U Anacapriju također postoji jedna crkvica, Chiesa San Michele, čiji je cijeli pod jedan veliki, predivan mozaik, i svakako jedinstven u svijetu. Nakon kratke vožnje lokalnim busom (ili taxijem) iz Anacaprija, spustit ćete se do gradića Capri.

Capri, nešto veći i puno skuplji od Anacaprija, također ima dućana, suvenirnica i kafića u izobilju. Za predivan pogled, isplati se otići pješke nekih 10-ak minuta po uskim uličicama do Augustovog vrta. Pogled je zaista jedinstven i nezaboravan!
U Capriju ima i uspinjača koja vozi u glavnu luku gdje stoje katamarani. Ako pak želite ići odozdo prema gore, možete uspinjačom iz luke do Caprija, pa lokalnim busom ili taxijem do Anacaprija.

Postoje i dva izleta brodićem – jedan u Plavu spilju (Grotta Azzurra) a drugi vožnja brodićem oko cijelog otoka koji traje oko sat vremena. Karte za ovaj drugi izlet se kupuju u luci, gdje se silazi s katamarana i košta 16 eura. Za Plavu spilju, stoji bus na kolodvoru/zadnjoj stanici u Anacapriju koji vas vozi na drugu stranu otoka do brodica za Plavu spilju. Koga pak zanimaju plaze, većina plaza je na drugoj strani otoka (kontra od luke), iako ima i jedna plaza malo dalje od luke, nekih 10-ak minuta pješke. Sve u svemu, otok Capri nudi ponešto za svakoga, od predivnih pogleda i vrtova do shoppinga i ukusne hrane i finih vina. Otok Capri je rajski.

 

Pa vi pokušajte ostati ravnodušni!

Tekst i fotke Petra Pintarić

Travel advisor donosi svaki dan nove članke. Pretplatite se na naš YouTube kanal.

Previous articleGdje je najstarija tržnica sireva ?
Next articleSantorini – izvještaj