Search
Close this search box.

Prekrasni Sejšeli dobivaju globalna priznanja

Autor članka:
Podijeli:

Sejšeli su ponovno najromantičnija destinacija godine

Sezona ljubavi je na Sejšelima tijekom cijele godine, pa su na 29. World Travel Awards i treću godinu zaredom kući ponijeli titulu najromantičnije destinacije na svijetu.

Dobivanje priznanja znak je da mladenci i parovi jednostavno ne mogu odoljeti privlačnosti destinacije i na Sejšelima traže svoj dugo očekivani odmor iz bajke. S obzirom na to da su Sejšeli upravo ocijenjeni kao broj jedan destinacija za medeni mjesec u Indijskom oceanu, ne čudi da je arhipelag jedno od najromantičnijih mjesta na svijetu.

Dinner
© Aki A from Unsplash

Prekrasno očuvana okolina zemlje privlači turiste na ronjenje u kristalno čistim vodama, šetnje u zimzelenim šumama i penjanje na impresivne granitne gromade. Sejšeli su idealni za parove koji žele pobjeći od užurbanosti svakodnevnog života. Uostalom, tko ne bi želio uživati u ljubavi na obalama tropskog raja?

Sherin Francis je prilikom uručivanja nagrade izrazila svoju zahvalnost svim partnerima koji su im pomogli na putu prema tako značajnom postignuću. Spomenula je i napore koje je bilo potrebno uložiti kako bi ovu titulu zadržali i treću godinu zaredom te je objasnila kako Sejšeli kao destinacija neprestano rade na pružanju izvrsnosti posjetiteljima.

Stepenice koje vode prema plaži
© Datingscout from Unsplash

Gala ceremonije World Travel Award TM uspostavljene su 1993. godine

Velika finalna gala ceremonija dodjele World Travel Awards održana je 11. studenog 2022. u Al Bustan Palaceu, hotelu Ritz-Carlton u Muscatu, Oman. Svečana ceremonija odala je počast i ponovnom oživljavanju globalnog turizma nakon neprekidne borbe za povratak na ono prije krize. Gala ceremonije World Travel Award TM smatraju se jednim od najprestižnijih događaja dodjele nagrada diljem svijeta, koji slavi i nagrađuje izvrsnost u ključnim sektorima industrije putovanja, turizma i ugostiteljstva.

“Arhipelag iz snova” nagrađen tijekom 19. izdanja Iviaggiatorija

Sunset in Seychelles
© Stephane Juban from Unsplash

Tijekom 19. izdanja Iviaggiatorija, Swiss International Holiday Exhibit u Luganu, Švicarska, Sejšeli su osvojili Swiss Tourism Awards 2022 za najbolju destinaciju.

Izložba je trajala od subote 29. listopada do utorka 1. studenog. Iviaggiatori godišnje posjeti oko 20.000 posjetitelja, a do čak 150 izlagača predstavlja različite destinacije i promovira svoje proizvode.

Seychelles in numbers

Direktorica marketinga Tourism Seychelles za Švicarsku, Judeline Edmond, rekla je da je bila iznenađena primitkom nagrade dok je izlagala na štandu Sejšela. Na nagradi je ugravirana prekrasna počast ispisana na talijanskom jeziku, posvećena otocima: “Arhipelag iz snova s tirkiznim morem i koraljnim grebenima koji se potvrđuje kao jedna od najpoznatijih destinacija.”

“Ovo je drugi put da Sejšeli sudjeluju na turističkom sajmu i prošlo je izuzetno dobro”, izjavila je gospođa Edmond. “Cilj sajma je usmjeriti veći fokus na talijansko govorno područje Švicarske. Bio je uspješan za Sejšele jer sam dobila puno upita o destinaciji općenito, primjerice o geografskom položaju, klimi, okolišu i trenutnim programima održivosti. Bilo je sjajno čuti da je već pokrenuto puno rezervacija za razdoblje od studenog 2022. do lipnja 2023.”

Nature in Seychelles
© DatingJungle from Unsplash

Osvajanje ove nagrade posebno je vrijedno pažnje jer Sejšeli nisu dobili priznanje samo zbog sjaja koji ih krase, već i zbog drugih aspekata koji to odredište čine vrijednim posjeta. Također, ohrabrujuće je znati da se napori Sejšela u pogledu održivosti u turizmu ne prolaze nezapaženo.

Destinacija je vrlo glasna u svojim naporima za očuvanje i zaštitu na lokalnoj i međunarodnoj sceni. Osvajanje ove nagrade povećava vidljivost Sejšela u tom aspektu i proširuje opseg onoga što odredište ima za ponuditi.

Tourism Seychelles privuklo je mnoštvo na Svjetskom turističkom sajmu u Londonu 2022

Plaža na Sejšelima
© Nenad Radojčić from Unsplash

43. izdanje World Travel Market London održano je od ponedjeljka, 7. studenog do srijede, 9. studenog, u ExCelu u Londonu, a bio je to vrlo uspješan događaj za Sejšele.

Sejšelsko otočje je sa samo 100 četvornih metara drvenog štanda jednostavnog rustikalnog i zelenog dekora izazvalo popriličan efekt na publiku. Njegov koncept predstavljao je autentičnu i raskošnu bit destinacije.

Ile St. Pierre in Seychelles
© Ryan Geller from Unsplash

Tijekom trodnevnog događaja, štand Sejšela bio je vrlo prometan. Sudionici su svakodnevno održavali sastanke s trgovačkim partnerima, velikim međunarodnim kupcima i predstavnicima drugih tržišta, privlačeći potencijalne kupce. Na štandu su bili prisutni ministar vanjskih poslova i turizma, Sylvestre Radegonde, i glavna direktorica za destinacijski marketing, Bernadette Willemin. Sastali su se s nekoliko ključnih partnera, uključujući i međunarodne medijske partnere.

Izaslanstvo su činili i direktorica Tourism Seychelles za područje Ujedinjenog Kraljevstva i Irske, Karen Confait, viša službenica iz sjedišta Tourism Seychelles, Lizanne Moncherry i Marie-Julie Stephen, viša službenica za odnose s javnošću također sa sjedištem u Botanical House.

Velika potražnja za Sejšelima

Sunset
© Imike Stettler from Unsplash

Ministar Radegonde i gospođa Willemin maksimizirali su prisutnost destinacije na događaju kako bi povećali vidljivost Sejšela. Sudjelovali su na raznim sastancima sa strateškim partnerima s ciljem jačanja suradnje između Sejšela i medijskih suradnika zainteresiranih za promicanje destinacije na svojim platformama.

S ministrom turizma razgovaralo je i sedam medija, među ostalima BBC, CNBC International i Travel Mole. Upoznao ih je s novim strategijama destinacije za obnovu turističke industrije te je ponovno potvrdio posvećenost destinacije održivosti i zelenom turizmu. Spomenuo je i neke od započetih projekata, posebno program izvrsnosti usluga Lospitalite” i projekt kulturnog doživljaja koji je u fazi finalizacije za implementaciju.

Beach in Seychelles
© Secret Travel Guide from Unsplash

Govoreći na događaju, ministar vanjskih poslova i turizma izrazio je zadovoljstvo ishodom skupa. “Naše sudjelovanje bila je iznimna prilika da Sejšeli kao destinacija budu vidljiviji, ne samo na britanskom tržištu, nego i u drugim europskim zemljama. Toliki je ponos za malu destinaciju poput Sejšela stajati uz bok divovima u svijetu putovanja i još uvijek znati da kao destinacija ostajemo relevantni u načinu na koji poslujemo”, rekao je ministar Radegonde.

S druge strane, glavna direktorica za destinacijski marketing izjavila je kako i dalje postoji velika potražnja za destinacijom. O tome svjedoči veliki broj zahtjeva za sastanke i dogovore koje bilježe partneri.

Autor naslovne fotografije: © Mariya Oliynyk from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave