Proljetno skijanje koje svi vole

Autor članka:
Podijeli:

Obertauern je idealan za proljetno skijanje

Proljeće obično nije vrijeme koje se povezuje sa skijanjem, već se obično veže uz buđenje prirode i rast biljaka. Međutim, postoje neke prednosti skijanja u proljeće, zbog kojih bi neki skijaši mogli dati prednost ovom dobu godine.

Koje su prednosti

proljetno skijanje obertauern

Najveća prednost skijanja u proljeće je ugodnija temperatura. Kako se zimi zrak brzo hladi i često je jako hladno, skijanje može biti neugodno i zamorno. Međutim, kako se proljeće bliži, sunce postaje jače i temperatura zraka postaje toplija, što stvara idealne uvjete za skijanje. Također, u proljeće se dan produžava, pa ima više svjetla i vremena za skijanje.

Još jedna prednost skijanja u proljeće je manje gužve na stazama. Mnogi skijaši više ne skijaju u proljeće jer se skijaška sezona bliži kraju i većina ljudi skija zimi, pa su staze manje opterećene.

Ipak toplina i sunce mogu uzrokovati da se snijeg na stazama topi i postane klizav, što može otežati skijanje, no stoga sunčane terase zovu na uživanje.

Dobro vrijeme za skijanje s malom djecom

proljetno skijanje

Ukratko, proljeće može biti dobro doba za skijanje zbog ugodnije temperature i manjih gužvi na stazama, ali postoje i neki nedostaci poput varijabilnosti vremena i nestabilnih uvjeta na stazama.

Oberatuern nudi sve

Obertauern je popularno skijalište u austrijskoj regiji Salzburg, koje je poznato po odličnim uvjetima za skijanje tijekom cijele sezone. Međutim, skijanje tijekom proljeća može biti malo drugačije nego u zimskim mjesecima.

Jedna od glavnih prednosti skijanja u Obertauernu u proljeće je ugodnija temperature. Snijega ima dovoljno pa se sezona skijanja može produžiti do prvog svibnja. Zbog položaja na nadmorskoj visini od 1700 metara od kuda počinju žičare, snijega ima dovoljno. Kad u drugim skijaškim centrima ovog dijela Austrije ponesta snijega u Obertauernu ga još ima dovoljno.

Bogata ponuda aktivnosti

Obertauern Ski Map
Izvor: Tourismusverband Obertauern

Obertauern ima više od 100 kilometara skijaških staza različitih težina i složenosti. Staze su dobro održavane i pružaju razne izazove za skijaše i snowboardere svih razina.
Ako želite naučiti skijati ili unaprijediti svoje vještine, možete pronaći mnoge skijaške škole s iskusnim instruktorima koji će vam pomoći da postanete bolji skijaš. Pogotovo je to dobro za malu djecu jer im je u proljeće ugodnije i manje hladno nego zimi. Proljetno skijanje je ugodnije za sve.
Snow park nudi razne elemente poput skakaonica, rampi, kantica i drugih objekata za snowboardere i skijaše koji vole izazove i žele raditi trikove i skokove.
Obertauern je poznat po svojim živahnim i zabavnim apres ski zabavama. Imate mnogo mogućnosti za druženje i opuštanje nakon skijanja, uključujući barove, restorane i klubove.

Najvažniji događaji do kraja sezone koje je dobro posjetiti:

proljetno skijanje

#Sheskis – Ženski dan skijanja za Pink Ribbon Dana 25. ožujka, skijašice se sastaju po peti put u kako bi se zauzele protiv raka dojke i podržali kampanju s ružičastom vrpcom

Svjetsko prvenstvo u arialu za juniore
28.03. – 31.03.2023

15. Gamsleitenkriterium – najveći austrijski lov na blago u snijegu
14.04.-16.04.2023

U travnju ponovno počinje najveća austrijska potraga za blagom u snijegu!
U Obertauernu, na kriteriju Gamsleiten usred Alpa, uz dobru glazbu i prekrasan pogled možete ostvariti svoj san da postanete tragač zlata i kopajući po snijegu, između ostalog, pronaći i luksuzni BMW.

Uz glavnu nagradu, novi BMW, sudionike očekuje više od 30 drugih nagrada: nenovčane nagrade i bonovi za putovanja.
Poznata muzička zvijezda “Josh” je uživo na pozornici Gamsleiten kriterija, tijekom dodjele nagrada u subotu od 17:00 sati. Koncert je besplatan za sve lovce na blago.

logo

Adresa
Tourismusverband Obertauern
A-5562 Obertauern
Tel.: +43-(0)6456-7252
E-pošta: info@obertauern.com
Internet: www.obertauern.com
Facebook: Obertauern
Instagram: @obertauern_com
Youtube: Obertauern

Foto Copyright Tourismusverband Obertauern

Vidimo se u Obertauernu

Travel Advisorvodič po skijalištima

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Nove objave