Provedite zimu na sjeveru Hrvatske

Autor članka:
Podijeli:

Varaždinske Toplice čarobna su oaza za opuštanje i tijekom zimskih mjeseci uz čudotvorne termalne vode

Stalna užurbanost, gužva i buka u velikim gradovima znaju dosaditi i ponekad je potreban bijeg na neko mirnije mjesto, a mi imamo idealno rješenje za vas.

Nad zidom

Posjetite miran gradić na sjeveru Hrvatske i odmorite dušu. Riječ je o vodećim toplicama zdravstvenog turizma Hrvatske, koje će vas, ukoliko ih već niste posjetili, oduševiti na prvu. Varaždinske Toplice, mirno, mistično i kulturom bogato mjesto, pravi su recept za jedinstveni odmor. Provedite zimske dane i blagdane u mirnom gradiću uz srdačnu dobrodošlicu stanovnika ovog malog mjesta.

Božićna čarolija u Varaždinskim Toplicama

Snijeg u parku

Božićni blagdani i adventsko doba, najčarobnije su doba u godini kada slavimo ljubav, radost i zajedništvo. Uz obilje prilika za opuštanje, druženja, zabavu i hedonizam, važno je pronaći i vrijeme za odmak od svakodnevice, vrijeme posvećeno sebi i najmilijima.

Bilo da se odlučite za obiteljski ili pak odmor u paru ova destinacija nudi termalne bazene, masaže, saune, fantastične restorane ali i idiličnu okolicu za šetnju ili pak kratke izlete. Primjerice, na samo desetak minuta vožnje nalazi se Varaždin s najljepšom Adventskom pričom i brojnim muzejima.

Bazen u Minervi

Kako bi u potpunosti uživali u bogatoj povijesti i kulturi Varaždinskih Toplica, svakako se preporučuje posjetiti arheološki lokalitet Aquae Iasae gdje ćete uživati u prekrasnoj prirodi te divnim prizorima termalnog bazena i sumporne vode.

Gastro preporuke

 • Đurina Hiža (radi do Božića te nakon 10. siječnja) – topla preporuka da svoje mjesto rezervirate
  Hrana u Đurinoj hiži
 • Vila Toplissa – restoran s pogledom, tradicionalna hrana
 • Restoran Dijana (U Minervi) – nagrađivani kuhari i bogat izbor
 • Restoran Bernarda – luksuzna novogodišnja večera uz animaciju i živu glazbu
  Restoran Bernarda
 • Pizzerija Bernarda – ne propustite kušati patentiranu pizzu s ljekovitom termalnom vodom
 • Slastičarna Nympha – već više od šest desteljeća najukusniji kolači u SZ Hrvatskoj
 • Caffe bar Bernarda – odlični kokteli u adventskom ruhu, ispraćaj Stare godine u podne

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave