Travel AdvisorTravel Advisor

Prvi put u Parizu? Osam najvažnijih atrakcija su must see.

Planirate prvi put u Pariz, a ne zato što ne smijete propustiti vidjeti?

Napravili smo popis Pariških atrakcija  koji uključuje najbolje što ovaj grad nudi nekom tko ga tek otkriva.

Kako su putovanja uglavnom kratka, koliko bi ih god mi željeli produžiti, moramo odabrati što vidjeti prilikom prvog posjeta, a što ostaviti za neki sljedeći, skori susret s ovim predivnim gradom kom ćete se sigurno vraćati.

Što vidjeti u Parizu ? Na to pitanje nema jednostavnog odgovora. U Parizu treba ostati tjedan dana kako bi vidjeli sve što treba vidjeti, no ovo je samo početak. Za prvi put.

Eiffelov toranj

Eiffelov toranj jedan je od simbola Pariza – ne smijete ga propustiti vidjeti pri posjetu Gradu svjetla. Nemojte samo pogledati toranj. Popnite se na vrh i uživajte u predivnom pogledu na šarmantan Pariz. Sjajno iskustvo! Razgledavanje Pariza s vrha Eiffelovog tornja, tijekom dana ili tijekom noći uvijek je posebno. Kupite online karte na vrijeme.

Posjetite Louvre i pogledajte slavnu Mona Lisu

Louvre se mora posjetiti u Parizu jer je pravi dragulj. Tamo se mogu otkriti blaga od starog Egipta do poznate Mona Lise. Za mnoge je najznačajniji muzej svijeta. Obilazi ili nekoliko dana ili u nekoliko navrata. Ovisi o tome što se želi vidjeti. Jedan dan je optimalan za prvi posjet. Ne treba žuriti jer rijetko gdje ima izloženo toliko blaga svjetske baštine na jednom mjestu.

Posjetite Musée d’Orsay

Ako volite umjetnost, posebice impresionizam, ovo je muzej za vas. U Parizu se može vidjeti mnogo stvari, pa zna biti teško izabrati koje muzeje posjetiti.

Slavoluk pobjede i najljepša ulica svijeta

Slavoluk pobjede u Parizu je zanimljiv prizor, definitivno mjesto gdje se trebate zaustaviti i proučiti ga. Sigurno će vas se dojmiti. Elizejske poljane je najljepša ulica svijeta koju manje ili više uspješno kopiraju mnogi dugi gradovi. recimo Bečki ring je nastao po njenom uzoru.

Palača Versailles

Palača Versailles nije u Parizu, već u blizini. Međutim, lako je doći do nje brzim vlakom iz središta grada. Najljepša palača i fantastični vrtovi postavili su standarde ljepote od prvog dana kojeg su svi željeli nadmašiti, ali nitko nije uspio. Fenomenalan izlet van grada. Nevjerojatno iskustvo koje ne želite propustiti.

Prošećite kroz vrtove Tuileries

Jardins des Tuileries, vrtovi Tuileries, smješteni tik ispred Louvrea i trebali bi biti na vašem popisu kada dođete prvi put u Pariz. Skulpture, zelenilo, sve je očaravajuće. lagana šetnja i odmor od užurbanog grada u parku koji je savršeno dizajniran.

 Montmartre

 

Poznato brdo smješteno u pariškom 18. arondismanu bilo je omiljeno među umjetnicima. Priča se da su ovdje živjeli Picasso i Dali. Velebna crkva Svetog srca vidljiva je iz čitavog grada. Ono što nije vidljivo prije nego se dođe do vrha je šarmantan trg s mnoštvo galerija i lokala te uske strme ulice idealne za šetnju.

Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris je očaravajuća crkva i definitivno jedna od pariških atrakcija koja se nalazi svakom putniku na popisu mjesta koja će u Parizu posjetiti. Iako je izgorjela užurbano se obnavlja. Njena monumentalnost zapanjuje.

Što biste trebali vidjeti u Parizu? Ovo je popis najbitnijih atrakcija – doista nezaobilazna mjesta koja morate doživjeti u Parizu prilikom prvog posjeta!

Nije to sve, daleko od toga, no mogu ustvrditi da je popis “must see” svakome tko prvi puta dolazi u ovaj divan grad.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleNajbolje video promocije u 2021. Što nas tek čeka ove godine?
Next articleLežerna tura u srce Španjolske