Travel AdvisorTravel Advisor

Prvi put u Parizu?

Planirate prvi put u Pariz, a ne zato što ne smijete propustiti vidjeti? Napravili smo popis Pariških atrakcija  koji uključuje najbolje što ovaj grad nudi nekom tko ga tek otkriva.

Kako su putovanja uglavnom kratka, koliko bi ih god mi željeli produžiti, moramo odabrati što vidjeti prilikom prvog posjeta, a što ostaviti za neki sljedeći, skori susret s ovim predivnim gradom kom ćete se sigurno vraćati.

Eiffelov toranj

Eiffelov toranj jedan je od simbola Pariza – ne smijete ga propustiti vidjeti pri posjetu Gradu svjetla. Nemojte samo pogledati toranj. Popnite se na vrh i uživajte u predivnom pogledu na šarmantan Pariz. Sjajno iskustvo! Razgledavanje Pariza s vrha Eiffelovog tornja, tijekom dana ili tijekom noći uvijek je posebno.

Posjetite Louvre i pogledajte slavnu Mona Lisu

Louvre se mora posjetiti u Parizu jer je pravi dragulj. Tamo se mogu otkriti blaga od starog Egipta do poznate Mona Lise.

Posjetite Musée d’Orsay

Ako volite umjetnost, posebice impresionizam, ovo je muzej za vas. U Parizu se može vidjeti mnogo stvari, pa zna biti teško izabrati koje muzeje posjetiti.

Obelisk

Slavoluk pobjede u Parizu je zanimljiv prizor, definitivno mjesto gdje se trebate zaustaviti i proučiti ga. Sigurno će vas se dojmiti.

Palača Versailles

Palača Versailles nije u Parizu, već u blizini. Međutim, lako je doći do nje. Nevjerojatno iskustvo koje ne želite prpustiti.

Prošećite kroz vrtove Tuileries

Jardins des Tuileries, vrtovi Tuileries, smješteni tik ispred Louvrea i trebali bi biti na vašem popisu kada dođete prvi put u Pariz. Skulpture, zelenilo, sve je očaravajuće.

Posjetite Montmartre

Poznato brdo smješteno u pariškom 18. arondismanu bilo je omiljeno među umjetnicima. Priča se da su ovdje živjeli Picasso i Dali.

Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris je očaravajuća crkva i definitivno jedna od pariških atrakcija koja se nalazi svakom putniku na popisu mjesta koja će u Parizu posjetiti.

Što biste trebali vidjeti u Parizu? Ovo je popis najbitnijih atrakcija – doista nezaobilazna mjesta koja morate doživjeti u Parizu prilikom prvog posjeta!

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Sasvim (ne)običan Pariz

Tajne crkve Notre Dame

Pariški muzeji koji su me oduševili, a imate ih priliku posjetiti – 1.dio

Previous articleNe slikajte se s drogiranim životinjama
Next articleZavirite u albansku turističku ponudu