Revolucija: prva ležeća sjedala u ekonomskoj klasi

Autor članka:
Podijeli:

Air New Zealand prvi će na svijetu ponuditi ležeća sjedala u ekonomskoj klasi

Uskoro više neće biti neugodno skučenih sjedala u ekonomskoj klasi bez dovoljno prostora za noge, barem što se tiče Air New Zealanda. Oni 2024. godine napokon objavljuju svoj “Skynest”.

Ove kapsule za spavanje prvi su kreveti u avionu pune dužine koji će biti lansirani u novoj floti Air New Zealanda Boeing 787-9 Dreamliners. Bit će dostupno šest kapsula za spavanje koje se mogu kupiti kao dodaci za one koji žele letiti u ekonomskoj klasi. Svaki krevet je dugačak nešto manje od dva metra te širok 55,90 centimetara. Također, svaki krevet dolazi s jastukom, posteljinom, zavjesama za privatnost i čepićima za uši kako bi putnici uživali u maksimalnoj tišini i udobnosti. Postavljeni su kao kreveti na kat s tri razine sa svake strane sobe.

Zrakoplovna kompanija ovaj novi stil putovanja zrakoplovom testira oko pet godina. Međutim, ne možete imati krevet tijekom cijelog leta. Putnik može rezervirati jednu “sesiju spavanja” po letu jer tako daje prilikom i nekom drugom putniku da iskoristi krevet nakon njega.

Air New Zealand trenutno nudi tri sjedala ekonomske klase koja se pretvaraju u krevete, a poznatiji su pod imenom “Skycouch”. Ovo je samo proširenje te ideje kako bi spavanje tijekom leta bilo uobičajenije i dostupnije svim putnicima.

Novi izravni let

Air New Zealand zrakoplov
© James Coleman from Unsplash

Također, u savršeno vrijeme dolaze i s novim izravnim letom na dugim relacijama. Najavljen je novi let od Aucklanda do New Yorka koji će trajati impresivnih 17 sati i 35 minuta što ga čini četvrtim najduljim letom na svijetu.

Osim Skynesta, Air New Zealand lansira i novi Business Premier Luxe apartman za putnike u business klasi. Zapravo se radi o privatnim kabinama s kliznim vratima te omogućuje dvoje ljudi da tijekom leta večeraju u miru.

Isto tako, potpuno preuređuju dizajn interijera ovih kabina kako bi odražavale izvorni novozelandski stil. Dizajn će krasiti tematika šume, s tepisima i bojama koje podsjećaju na novozelandsku autohtonu pticu – tūī.


Izvor naslovne fotografije: © Travel Bible

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave