Travel AdvisorTravel Advisor

Povoljni šoping, dobar roštilj i vožnja čamcem po Savi

Rugvica : idealni spoj svega što volimo

Rugvica se nalazi gdje? Ako ne znate to je tamo gdje je Ikea i gdje je Designer outlet centar. Desetak minuta autom od Zagreba prema istoku. Možda za Rugvicu niste čuli, no pogledajmo što sve nudi.

Povoljni šoping u našem najvećem outlet centru je dobar razlog za odlazak iz Zagreba. U brojnim trgovinama će se naći za svakog ponešto. Kad smo ga posjetili nisam bio posebno zainteresiran za kupovinu, ali sam pronašao električni roštilj koji mi baš treba. Kolegice s kojima sam bio su ubrzo nestale, svaka u svojem dućanu. U centru ima i nekoliko kafića u kojima se može okrijepiti. Arhitektura centra prati hrvatsku tradiciju pa se na jednom mjestu vidi Lotrščak i dalmatinske građevine.

Nakon šopinga se brzo ogladni. Rješenje za glad smo našli u restoranu Ćurak koji se nalazi par kilometara dalje. Preporuka je bila opravdana. Ukusni roštilj, obilne porcije i brza posluga su zaslužni za dobar glas koji se daleko čuje.

Ono najbolje nas je čekalo poslije ručka, a to je, vjerovali ili ne, vožnja čamcem po Savi. Predrag Škarika nas je dočekao na njegovom imanju. Dvije posavske kuće uređene u autohtonom stilu i trijem koji ih povezuje su, kako kaže, idealno mjesto za razne proslave. Za spavanje su dva manja i jedan veći apartman. Potrebno je rezervirati jer mnogi žele provesti vrijeme u idiličnom prostoru pored Save.

Čamcem po Savi

 

Obično, kako kaže stara narodna, šećer dolazi na kraju. Apsolutni hit dana je bila rijeka Sava. Predrag nas je provezao u čamcu po rijeci koja je izgledala toliko modro zelena, čista i daleka od civilizacije da smo na trenutak zaboravili da se nalazimo pola sata udaljeni od centra Zagreba. U ovo doba godine Sava nije visoka pa se ne može svuda ploviti. Plitka je i bistra pa se mjestimično vidi dno i ribe.

Na drveću uz obalu smo vidjeli jato kormorana. Jedan je bio toliko sit da nije uspio poletjeti. Sive i bijele čaplje te jato labudova, u momentu kad je zaustavljen motor, su nam bili jedino društvo u ovom djelu sačuvane prirode. Doživljaj za ponoviti. Predrag inače ima ukupno pet čamaca sa skiperima koji mogu goste voziti po Savi. Na kraju smo se ukrcali na skelu i prešli rijeku prema Velikoj Gorici.

Rezerviraj vožnju čamcem po Savi: pskarika@yahoo.com

Rugvica ima što za ponuditi. Nije samo putokaz na auto cesti. Idealan spoj šopinga na otvorenom i izleta na rijeku Savu. Mjesto koje tek treba otkriti.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleZaraza u avionima: mit ili stvarnost
Next articlePogodite koji je jedan od najugodnijih gradića za život u Hrvatskoj