San Rocco: hotel zbog kojeg se ide u Istru

Autor članka:
Podijeli:

San Rocco oaza finih okusa i lijepih pogleda

Naša filozofija je jednostavna. U našem hotelu San Rocco posjetioci traže mir, opuštanje I vrhunsku hranu I vina. Mi im to pružamo na najbolji način I zato nam se mnogi vračaju. Trebalo je vremena da nas prepoznaju u Austriji, Italiji, Njemačkoj te zadnje vrijeme Hrvatskoj. I ove godine za vrijeme Korona krize smo bili puni, pa I sana nakon sezone smo vikendima skoro rasprodani” napominje u razgovoru Tullio Fernetich.

 

Najbolji obiteljski Heritage hotel u Hrvatskoj posljednjih pet godina

Obiteljski hotel San Rocco je smješten u Brtonigli desetak kilometara udaljen od mora I Novigrada. S druge strane je blizu Umag, a još bliže gradić Buje. U okolici se nalaze brojni vinogradi koji su za mnoge najbolje lokacije u Istri tako da je velika koncentracija brojnih vinara. Ime je dobio po Sv. Roku, narodu dragom svetcu čiji se dan ovdje obilježava i slavi svake godine.

San Rocco

Hotel ima 14 dvokrevetnih soba. Svaka je posebno dizajnirana poštujući lokalnu tradiciju. Suite Cavallier u kojoj smo boravili ima posebni ugođaj. Nalazi se u bivšoj staji unutar debelih kamenih zidova. Na dvije je razine, a iz prozora se pruža sjajan pogled na park hotela I dolinu.

Obitelj je ono što čini razliku.

Obitelj Fernetich

Uvijek je netko prisutan. Luana koja je na recepciji, Rita koja se brine o financijama, Tullio koji uvijek nešto marljivo radi, Teo, stariji sin, se brine o gastronomiji, a mladi Rocco je još u školi. Obitelj Fernetich već 160 godina vodi imanje I živi od zemlje. Maslinik koji okružuje hotel je star više od stoljeća.

Wellness

 

Vanjski bazen je privlačan u tople dane. Nalazi se usred parka u kojem raste mediteransko bilje I masline. Vrlo je lijepo uređen unutarnji bazen koji upravo mami na plivanje. Uz njega se nalaze sauna, hidromasaža I sve to uz pogled nav rt. Moguće je naručiti I masažu. Sam boravak u hotelu je opuštajući tako da ponuda wellnesa zaokružuje ugodni doživljaj odmora.

Gourmet restoran

 

Restoran je član jedne od najprestižnijih udruga vrhunskih restorana Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE). Nalazi se u bivšem podrumu, a ispred je natkrivena terasa s pogledom na pomno uređen mediteranski vrt i bazen. Sezonalnost namirnica i vlastita proizvodnja su dobrim dijelom zaslužni za kontroliranu kvalitetu proizvoda koji ulaze u kuhinju te koji su baza svakog dobrog jela. Bogata vinska karta ima više od 250 etiketa. Restoran je uvršten u mnoge vodiče kao što su Michelin, Gault Millau i drugi.

 

Chefica Floriana Ružić je žena iz susjedstva koja dobro poznaje namirnice I kako ih složiti u ukusna jela.
Restaurant San Rocco je proglašen najboljim Istarskim restoranom po službenom vodiču Istra Gourmet i najboljim Hrvatskim Restoranom po izboru Hrvatske Turističke Zajednice.

Tartufi
Sezonski menu koji smo kušali je bio:
„Cappesante“,lardo i bijeli tartuf (Magnatum)
Jaje,celer i bijeli tartuf (Magnatum)
Ravioli,riba i bijeli tartuf (Magnatum)
„Naš Brudet“ – Carsko meso i pistacija
Uz vrhunski pripremljenu I prezentiranu hranu smo pili selekciju ponajboljih istarskih vina iz okolice. Priznajem da nisam bolje jeo ove godine u Hrvatskoj, a bio sam u sigurno stotinjak restorana.

 

Maslinovo ulje

Vlastita proizvodnja I brendiranje sorti Bianchera, Busa, Leccino i Selection Blend ulja su ponos obitelji. Ekstradjevičansko maslinovo ulje San Rocco izabrano je između najboljim svjetskim uljima u publikaciji Flos Olei. Dobivena au na pet hektara maslinika koji se prostiru na bijeloj, crnoj i crvenoj zemlji na teritoriju općine Brtonigla dat će osobni potpis svakome jelu koje smo kušali. Naravno, mogu se I kupiti što smo I učinili.

San Rocco Tulio Fernetich

Nema boljeg suvenira iz Istre. Ulje se koristi u kulinarske svrhe u našem restoranu i vinoteci-konobi te u wellness centru za razne tretmane ljepote.

Čitava zaokružena priča oko hotela San Rocco nam zorno pokazuje kako se uz ogroman trud I inovativne ideje može stvoriti kvalitetni turistički product. Od zemlje a do stola: koristeći prednosti kraja u kojem se nalazi i ljudi iz okolice koji sami proizvode razne delicije. San Rocco je dobar primjer održivog turističkog razvoja koji doprinosi kvaliteti života zajednice.

San Rocco vrt

Takvi obiteljski poduzetnički pothvati bi trebali biti okosnica kvalitetnog turizma. Na kraju mogu reći da želim ponovo doći, prvenstveno zbog Ferneticha uz koje smo se odječali kao da smo doma.

Rezervaciju i ponude potražite ovdje.

 

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Travel Advisor – Hrvatska

Nove objave