Travel AdvisorTravel Advisor

Savjeti za žene – kako putovati sama?

Savjeti za žene – kako putovati sama? Mnoštvo je vodiča s uputama ženama koje su samostalne putnice. Izabrali smo savijete podjednako bitne solo putnicama početnicama, ali i onim ženama koje već dugo putuju same.
Destinacije
Prepustite se putovanjima i lutanju, ali uvijek birajte sigurne destinacije. Uvijek prije puta morate znati što vas na odredištu očekuje. Jedino tako ćete se moći opustiti i uživati u putovanju onako kako zaista treba. Najbitnije je dobro poznavati sebe i svoje želje i potrebe. Tako ćete unaprijed isplanirati vrijeme i provesti ga na najugodniji mogući način.
Sve dobro istražite prije polaska na put 
Uvijek je prije polaska na put dobro raspolagati sa svim bitnim informacijama. Kakvo vrijeme možete očekivati, lokalne običaje, pravila odijevanja…Sve ovo je bitno znati prije dolaska u novu zemlju kako bi boravak tamo bio što ljepši i ugodniji. Prvo noćenje obavezno rezervirajte unaprijed, i potrudite se da za sve imate rezervni plan.
Budite umjerene kod pakiranja-ponesite samo ono što zaista i trebate
Izbjegnite nositi višak prtljage, vrlo je skupo ako putujete avionom, a i nepraktično i teško za nositi. 9 od 10 stvari koje žene spakiraju u kofer, na putovanju ne uspije ugledati svijetlo dana.
Suočite se svojim strahovima
Svijet je čarobno, prekrasno i fascinantno mjesto puno izazova i raznolikosti. Nemojte dopustiti da vas strahovi za sigurnost ili oni od osamljenosti spriječe da ga upoznate! Putovanje je uvijek izlazak iz zone komfora i to mu daje posebnu čar. Putujte čak i ako imate dvojbi!
Putovati sama
Kada putujete same sve će biti onako kako same organizirate i kako same odlučite. Budite sigurne u sebe, pametne, i informirane. Destinacije će vam se same otkrivati, a vi uživajte. Budite otvorene, tople s ljudima i potrudite se upoznati ljude i lokalni način života. Osmjeh je najbolje sredstvo za upoznati divne ljude.
Previous articleEvo zašto su danas putovanja avionom neugodnija, a kašnjenja letova sve češća
Next article7 dizajnerskih kafića