Sedmodnevno putovanje vlakom koje prolazi kroz pet europskih zemalja

Autor članka:
Podijeli:

Putovanje u pet zemalja, boravak od pet noćenja u švicarskom selu i vožnja jednom od najlegendarnijih željeznica na svijetu

S vremena na vrijeme pojavi se putovanje vlakom koje je zaista posebno – jer ako vožnja najvišom europskom željeznicom i proslava Nove godine u Švicarskoj nije posebno, ne znamo što jest. “Interlaken i Jungfrau Express za Novu godinu” je jednotjedna vođena tura vlakom kroz pet zemalja tijekom novogodišnjih praznika u organizaciji kompanije za putovanja vlakom Vacations By Rail.

Gosti će uživati u prekrasnoj vožnji željeznicom Jungfrau, najvišom željezničkom postajom u Europi, putovanju žičarom do najvišeg vrha Bernskih Alpa i pet noći u malom švicarskom selu. Šlag na torti je gala večera za doček Nove godine s novostečenim prijateljima u Interlakenu u Švicarskoj.

Interlaken
© Tucker Monticelli from Unsplash

Putovanje počinje i završava u Londonu te putnicima obećava sedam dana putovanja vlakom i pogleda na planine. U cijenu je uključen smještaj u hotelima s četiri zvjezdice, kao i većina obroka.

Putnici će u Londonu uskočiti u svoj prvi vlak na putovanju: Eurostar do Bruxellesa

Nakon presjedanja u Bruxellesu, putovanje se nastavlja do Kölna u Njemačkoj gdje će se gosti smjestiti u svoj prvi hotel i uživati u večeri. Sljedećeg jutra svi uskaču na njemačku željezničku prugu kako bi krenuli prema Švicarskoj duž pitoresknog klanca Rajne, koji je poznat po svojim strmim planinskim zidinama isprekidanim dvorcima i tvrđavama. Krajnje odredište je Interlaken, grad smješten u regiji Bernese Oberland u švicarskim Alpama ispod planina Eiger, Mönch i Jungfrau.

Interlaken, neobično švicarsko selo smješteno između planina i jezera, bit će dom putnicima sljedećih pet noći. Odatle će grupa krenuti na manje jednodnevne izlete, uključujući putovanje vlakom do planinskog sela Mürren gdje žičara vozi putnike do vrha planine Schilthorn, vrha s rotirajućim restoranom koji je prikazan u James Bond filmu. Putnici u Interlakenu mogu sami mogu istražiti 45 planinskih željeznica i gondola. Nakon toga će se grupa uputiti u Grindelwald, snježno alpsko selo smješteno u podnožju Eigera, a zatim slijedi povratak u Interlaken i posebna novogodišnja večera.

Žičara koja vozi do vrha planine Schiltorn
© Leila Azevedo from Unsplash

Na Novu godinu, putovanje će kulminirati izletom željeznicom Jungfrau i to legendarnom rutom koja tunelima prolazi kroz planinu Eiger i završava na Jungfraujochu, vidikovcu na 3.454 metara nadmorske visine – znatno iznad cjelogodišnje snježne granice. S uzvisine Jungfraujoch, obilazak se nastavlja vlakom do Basela i potom Pariza, gdje će putnici uskočiti u svoj posljednji vlak: Eurostar natrag u London.

Putovanje traje od 27. ili 28. prosinca 2023. do 2. ili 3. siječnja 2024, a tjedna avantura trenutno je na rasprodaji za 2595 dolara po osobi. Cijena uključuje sva putovanja željeznicom, šest noćenja u hotelskom smještaju, stručnu pratnju na izletu i lokalne vodiče te 11 obroka. Gosti su odgovorni za kupnju svojih letova do i iz Londona te organiziranje prijevoza do zračne luke.

Vlak
© Prateek Mahesh from Unsplash

Izvor: Travel + Leisure

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave