Travel AdvisorTravel Advisor

Što otkrivaju planeri luksuznih putovanja?

Planeri putovanja za poznate osobe otkrivaju iznenađujuće stvari o svom poslu

Za one vrlo bogate osobe putovanja izgledaju drugačije nego za običnu osobu. Njihovi odmori često uključuju večere u najboljim svjetskim restoranima, privatne obilaske Taj Mahala ili ugovore koji propisuju određenu sobnu temperaturu u hotelskim sobama s pet zvjezdica.

Postoje stručnjaci za luksuzna putovanja koji bogatim klijentima pomažu organizirati odmor koji košta od 15.000 do nekoliko milijuna dolara. Insideru su otkrili što ih najviše iznenađuje u njihovom poslu.

Čak i nakon 11 godina, jedan Disneyjev planer putovanja i dalje je šokiran da novac nikada nije problem

Greg Antonelle je izvršni direktor Mickey Travelsa. Za Insider je izjavio kako je njegov tim od 250 turističkih agenata pomogao isplanirati Disney putovanja profesionalnim sportašima, glumcima i glumicama te članovima kraljevske obitelji.

© Cody Board from Unsplash

Odlaze na “deluxe” odmore koji često uključuju VIP Disney vodiča koji košta 850 dolara po satu. Hotelski apartmani koštaju 5.000 dolara, a cijena može dosegnuti iznose od 15.000 do 100.000 dolara, rekao je Antonelle.

Iako je nebrojeno puta bookirao ovakva putovanja, Antonelle je rekao da je još uvijek šokiran koliko je klijentima lako reći “da” skupim itinerarima. “Stvarno nema vijećanja. Oni samo kažu: “OK. Idemo to učiniti””, rekao je. “Žele učiniti sve što mogu da putovanje učine posebnim i nezaboravnim.”

Ne inzistira svaka slavna osoba na rezerviranju najljepšeg apartmana

Antonelle je rekao kako klijent može izdvojiti i do 30.000 dolara za VIP vodiča, no tom istom klijentu možda neće biti toliko stalo do rezervacije večere ili hotela u kojem odsjeda.

Na primjer, Antonelle kaže da je njegov tim prošlog prosinca pomogao u koordinaciji odmora za poznatog pjevača i glumca koji je rezervirao običnu sobu u Disney World resortu. “Organizirali smo posjete određenim klijentima za koje mislite da će potrošiti nevjerojatne količine novca”, rekao je Antonelle. – „Ali nisu to napravili“.

© Dinuka Lankaloka from Unsplash

Planiranje putovanja za slavne osobe ponekad uključuje neobične zahtjeve      

Stručnjaci su izjavili kako će poznate osobe po pitanju smještaja vjerojatno imati vrlo specifične zahtjeve.

Jason Couvillion je partner u Bruvionu, turističkoj tvrtki koja radi s poznatim glazbenicima, komičarima i glumcima. Iako se proračuni razlikuju, procjenjuje da njegovi klijenti na privatna putovanja troše u prosjeku 20.000 dolara. Trenutno pomaže iznimno bogatoj obitelji da rezervira tjedni odmor od 600.000 dolara.

Couvillion je rekao da mnogi njegovi klijenti imaju dopunske klauzule, što podrazumijeva ugovore u kojima se nalaze zahtjevi za hotele i backstage.

Kao što Marie Claire izvještava, dopunske klauzule ponekad mogu uključivati ekstravagantne zahtjeve. Primjerice, Mariah Carey je na turneji navodno zatražila bocu šampanjca Cristal sa savijenim slamčicama, Britney Spears je u svojoj garderobi htjela uokvirenu fotografiju princeze Diane, dok je Rihanna tražila veliki krzneni tepih.

Couvillion je rekao da su dopunske klauzule dio posla te da je ispunjavao zahtjeve poput postavljanja određene sobne temperature, opskrbe mini hladnjaka određenom markom vode ili garancije koliko sunčeve svjetlosti prolazi kroz prozor.

Međutim, ono što ga najviše iznenađuje jest da neke slavne osobe zapravo ne žele sve njihove neobične zahtjeve. “Postoje ljudi koji samo ubacuju stvari u dopunske klauzule”, rekao je. “Ne zato što zaista žele sve te posebne stvari, nego samo žele znati da je hotel zapravo sve pročitao.”

Na primjer, Couvillion je rekao da je radio s jednim umjetnikom koji je zahtijevao određenu Diptyque svijeću u svakoj hotelskoj sobi na turneji. Na kraju je glazbenik imao dosta svijeća, ali je zahtjev stavio u dopunsku klauzulu samo kako bi “bio siguran da je hotel obratio pažnju na sve ostalo”.

© Ishan Seefromthesky from Unsplash

Planiranje putovanja za slavne osobe ponekad zahtijeva malo “držanja za ruku”

Couvillion je rekao da su njegovi klijenti sjajni, ali ponekad nisu navikli raditi “svakodnevne stvari” ili se prilagođavati kada putovanje krene po zlu, bilo da se radi o propuštenom letu ili nedolasku osobe koja ih je trebala dočekati u zračnoj luci. “Ponekad biste pomislili da im je prošetati zračnom lukom najteža stvar na svijetu koju mogu učiniti sami”, rekao je.

Neki putnički agenti nisu očekivali da će stvoriti i uspostaviti trajne veze s klijentima

I Catherine Heald, suosnivačica i izvršna direktorica Remote Lands, luksuzne turističke tvrtke koja rezervira putovanja po Aziji, i Meg Shepro, savjetnica za putovanja u luksuznom turoperatoru Scott Dunn Private, rekle su da su odnosi najneočekivaniji dio rada u industriji luksuznih putovanja.

Heald je za Insider rekla da svoje ultra-bogate klijente, koji troše između 25.000 i 500.000 dolara na odmor, često povezuje s poznatim umjetnicima, političarima, članovima kraljevske obitelji i arhitektima diljem svijeta. Kaže kako te veze često traju dulje od planiranog putovanja.

“Povezat ćemo nekoga s lokalnim arheologom u Siem Reapu u Angkor Watu, a oni će na kraju godinama ostati s tom osobom u kontaktu”, rekla je. “Zaista, na kraju dana ono što najviše veseli su ljudske veze.”

Shepro se složila i rekla da ona i njezini suradnici više puta rade s istim klijentom. Primjerice, jedne godine mogu pomoći klijentu da rezervira afrički safari, a zatim sljedeće godine vilu na Maldivima. Prosječno putovanje za privatne putnike Scotta Dunna je 50.000 dolara, ali Shepro je rekla da barem jednom mjesečno dobivaju zahtjeve za putovanja koja koštaju više od 100.000 dolara.

“S vremenom savjetnici za putovanja stvaraju prijateljstva sa svojim klijentima”, rekla je. “Oni znaju koje se stvari događaju u našim životima, a mi znamo stvari o njihovim životima”, rekla je.

Neke stručnjake iz industrije najviše iznenađuje to što zahtjevi prestaju biti iznenađujući

Jaclyn Sienna India, osnivačica kompanije za luksuzni stil života Sienna Charles, rekla je za Insider da je nakon rada s klijentima koji vrijede 500 milijuna dolara ili više, nijedan zahtjev, nikakvo putovanje i nijedan zadatak više ne mogu uznemiriti.

Zatvorila je svjetske spomenike poput Taj Mahala u Indiji i Koloseuma u Italiji, kao i rezervirala ulaznice za Superbowl za red duljine 45 metara dan prije događaja.

“Ništa nije iznenađenje jer je sve tako normalno”, rekla je. “Stvarno možemo napraviti sve i uvijek se sve svodi na to koliko ste spremni potrošiti.”

© Christopher Alvarenga from Unsplash

Autor naslovne fotografije: © Marvin Meyer from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleChef Mate Janković: Svako jelo mora biti dobro promišljeno
Next articleZašto Rusi biraju baš UAE kako bi izbjegli sankcije?