Travel AdvisorTravel Advisor

Top lokacije za fotografiranje na Brijunima

Otkrijte najljepše lokacije za fotografiranje na Brijunima

Brijuni su zaista prekrasna destinacija koju morate posjetiti barem jednom u životu. More, sunce, opuštajuća priroda, bogat biljni i životinjski svijet te brojne aktivnosti i sadržaji čine ovo otočje idealnom ljetnom destinacijom. Nekoliko dana na Brijunima stvorit će nezaboravne uspomene, a sigurno ćete brojne htjeti i fotografirati kako biste se i u hladnijim danima mogli prisjetiti prekrasnih Brijuna. Zato mislim da je pravo vrijeme da otkrijete koje su top lokacije za fotografiranje na Brijunima.

Velobrijunska luka         

© Nacionalni park Brijuni

Prvu uspomenu na Brijune ovjekovječite čim siđete s broda u velobrijunskoj luci. Ova luka je ljeti bogata luksuznim jahtama i brojnim posjetiteljima nacionalnog parka koji će biti idealni modeli za vaše posebne fotografije. Kada malo zahladi luku ćete imati samo za sebe, tako da ćete moći opušteno fotografirati razne motive.

Egzotični Safari park

© Nacionalni park Brijuni

Safari park je definitivno moj favorit za fotografiranje. Mislim da ima “ono nešto” pa nije ni čudo da se nalazi na brojnim fotografijama posjetitelja. Samim time i zaslužuje titulu jednog od najomiljenijih mjesta za fotografiranje. Ono što ovo mjesto čini posebnim je njegova nepredvidivost zahvaljujući njegovim stanovnicima koji nisu uvijek raspoloženi za fotografiranje. Međutim, baš zbog toga ovdje nastaju najljepše fotografije. Uslikajte zebru koja vam okreće leđa, afričkog noja koji izbjegava kontakt očima il razdražljivu jamu.

Bizantski kastrum

© Nacionalni park Brijuni

Bizantski kastrum nalazi se u uvali Madona, a nalikuje ogromnoj kamenoj slagalici. Ovo je još jedna nezaobilazna lokacija za sve obožavatelje arheoloških nalaza. Međutim, ovo mjesto probuđuje i fotografsku maštu zahvaljujući ostacima naselja zbijenog tipa s kućama, postrojenjima za preradu maslina i grožđa, spremištima, radionicama, kovačnicama i krušnim pećima.

Aromatični mediteranski vrt

© Nacionalni park Brijuni

Mediteranski vrt bogat je opojnim mirisima koje ćete zauvijek pamtiti. Mirise možda nećete moći fotografirati, no ljepotu vrta sigurno hoćete. Prekrasne fotografije podsjetit će vas na jedinstvene mirise ove lokacije. Ljepota vrta ostavlja bez daha i to neovisno o godišnjem dobu. Prpošan u proljeće, plodan ljeti, šarmantan ujesen i uspavan zimi. Ovaj vrt ljubiteljima fotografije može biti izvor inspiracije 365 dana u godini.

Raskošna staza vidikovaca

© Nacionalni park Brijuni

Pješačka staza obnovljenih vidikovaca vašim će fotografijama dati dozu austrougarske raskoši. S ovih uzvisina pružaju se najljepši pogledi na otoke i okolno more, a prekrasan prizor su i modeli nekih predstavnika šumskog ekosustava. I jedna dobra vijest: za razliku od nezainteresiranih i nepredvidivih stanovnika Safari parka, ovi modeli će vam uvijek spremno pozirati.

Stara dama maslina

© Nacionalni park Brijuni

Stara dama maslina ima više od 1.600 godina i svjedoči svim događanjima na otoku. Njena bujna krošnja stvara prijeko potrebni hlad koji će, osim zaštite od sunca, pružiti i prijeko potreban mir. Kao da svojim višegodišnjim iskustvom govori da će sve biti u redu. Fotografije na ovom posebnom mjestu odražavaju harmoniju. Možda baš zato ovo mjesto predstavlja jednu od omiljenih lokacija za fotografiranje mladenaca koji su za svoj najvažniji dan odabrali upravo Brijune.

Bajkovita uvala Verige

© Nacionalni park Brijuni

Znate li gdje se spajaju čarobno plavetnilo mora i harmonično zelenilo kopna? U uvali Verige! Duž ove nestvarno lijepe uvale smještena je raskošna rimska ladanjska vila koja savršeno pristaje ovom krajoliku. Zamišljate li već kako ćete uslikati svoju bajkovitu fotografiju?

Staza dobrih vibracija

© Nacionalni park Brijuni

Staza dobrih vibracija čine pomno odabrane lokacije u Fažani i na Velikom Brijunu. Ovdje će nastati neke od najljepših fotografija koje će sigurno imati baš neku dobru vibru, zar ne? Osim što je ovo savršeno mjesto za fotografiranje, njegove klupice, ležaljke i ljuljačke čine ga i savršenom lokacijom za opuštanje i prepuštanje osjećajima sreće, ljubavi i slobode. Pravo mjesto za otkriti čaroliju Brijuna kakvu još niste doživjeli.

 Veličanstvena aleja pinija

© Nacionalni park Brijuni

Na kraju se nalazi možda i najfotografiranija lokacija u Nacionalnom parku – veličanstvena aleja pinija. Ovaj stogodišnji drvored visok je 25 metara, a oduševit će vas svojim krošnjama u obliku kišobrana koje pružaju savršenu scenografiju za vaše fotografije. Definitivno se radi o mjestu koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jeste li već spakirali kofere?

Ne zaustavljajte se samo na ovim lokacijama već istražujte ljepote ovog otočja i ovjekovječite svoje posebne trenutke. Brijuni vas čekaju.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleNajljepši odmor čeka na vas: divno krstarenje od Opatije do Splita
Next articleThe Yacht Week Croatia: možda najbolji način ljetovanja za mlade