Travel AdvisorTravel Advisor

Trikovi za pametno pakiranje

Pakiranje može biti stresno, može bi sretno i jedva dočekamo. Poznat mi je onaj osjećaj kada konačno, nakon svih priprema i planiranja izvadim kofer i počnem ga puniti. Leptirići u trbuhu. Pametno pakiranje je umjetnost.

Koliko stvari za koliko dana?

Pakiranje je umjetnost. Sve treba stati u uvijek premali kofer. Najveći problem je ako nemate čekiranu prtljagu i sve treba stati u avionsku torbu.

Ako stvarno imate problema s količinom stvari onda je dobro investirati u vakuumsku pumpu. Odjeća se stavi u vrećice i pomoći pumpe se izvuče zrak.

Probajte odjeću zarolati. Mnogi tvrde da se tako uzme najmanje mjesta te da se tako ne gužva. Naročito majice i haljine.

Sve kablove za punjače i baterije treba staviti u ručnu prtljagu. Baterije tipa power bank moraju biti s nama u avionu. Isto tako i laptopi, Ipadi i slične naprave.

U Ručnu prtljagu je pametno staviti osnovnu odjeću za slučaj da kofer ne stigne na odredište zajedno s nama. Barem donji veš i majicu.

Kreme i pudere nosite u što manjem pakiranju. Na aerodromima postoje takva pakiranja. Ako ih nemate pokušajte kod kuće pronaći nešto manje.

U manje kutijice također možete staviti razne sitnice i ključeve kako ih ne morate tražiti nakon što stignete na odredište.

Dobro je imati prvu pomoć, flastere i potrebne lijekove, kreme za sunce i obavezno kapu za zaštitu od sunca i kiše.

Nakit je najbolje ne nositi, no ako ipak to želite učiniti onda ga pažljivo spakirajte u male kutijice. Najbolje je ne imati sve na jednom mjestu. Nikad ga ne stavljate u čekiranu prtljagu.

Boce je najbolje pakirati u najlon s mjehurićima, staviti u cipele ili ih staviti u sredinu kofera među odjeću.

Ako imate malo mjesta za odjeću onda uzmite sve stvari iste ili slične boje što je lakše za kombinirati.

Dobro se obući slojevito. U avionu je obično hladno, a na kraćim letovima nema dekica. Dobro je uzeti i jastuk na napuhavanje jer je puno lakše zaspati.

Pametno pakiranje je umjetnost. Obično uzimam koliko dana, toliko majci ili košulja. No to je samo početak. Varijacije su razne.

 

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleMoje solo putovanje u Hong Kong
Next articleJe li ovo najljepša kavana na svijetu?