Travel AdvisorTravel Advisor

U Istri smo pronašli savršeno odredište za bijeg

Sva lica bijelog tartufa

Pronašli smo savršeno odredište za vaš bijeg od gradske gužve, na sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka. Zove se San Rocco.

Smješteno je na brežuljku, okruženo vinogradima i maslinicima.

Da, govorimo o Brtonigli.

Tu se nudi ponešto drugačiji odmor; ovdje putovanje započinje u vinogradu, nastavlja se u podrumima, a završava obiljem na stolu. Slikoviti puteljci koji obavijaju hektare vinograda i maslinika vode prema livadama i šumama. Vode duboko u samo pulsirajuće srce prirode, daleko od gužvi moderne civilizacije. Ovdje definitivno možete doživjeti svu autentičnost lokalnog življenja, između ostalog, kroz niz obiteljskih podruma i kušaonica vrhunskih vina i maslinova ulja.

U Brtonigli ćete pronaći glasoviti San Rocco. Obiteljski hotel koji je pet godina uzastopce držao titulu najboljeg u Hrvatskoj. Dodijeljeno je posebno priznanje za višegodišnju kvalitetu kombinirajući vrhunski smještaj s izvrsnom domaćom kuhinjom.

Članovi JRE -a, Gault&Millau i nositelji preporuke Michelin, od samog početka rujna pa sve do siječnja pripremaju pravu malu gozbu za svoje goste na bazi bijeloga tartufa koji će se prezentirati isključivo u svojem izvornom, svježem obliku. Bijeli tartuf, ili kako ga vole nazivati «istarsko blago», najkvalitetnija je gljiva na svijetu koja od samog početka rujna osvaja nepca i najzahtjevnijih gastro kritičara.

Tartuf je simbol Istre

Specifičnog i intenzivnog mirisa promaknuo se u jedan od simbola Istre koji jednostavno morate probati. “Naša je želja da svaki gost San Rocca doživi jedinstveno iskustvo, sačinjeno od okusa, mirisa i emocija koje će zauvijek ostati u srcima onih što su ih iskusili…“ kažu iz obitelji Fernetich. Orijentiran na vrhunsku gastronomiju i luksuzni smještaj, ovaj prije svega obiteljski hotel, koji raspolaže s 14 dvokrevetnih soba, tijekom godina postao je oaza koju svaki pravi hedonist ne propušta posjetiti.

Odlučite li se za menu ili a la carte svakako ne propustite degustirati sjajna ulja koje San Rocco proizvodi od maslina iz vlastitog uzgoja. Bianchera, Busa, Leccino i Selection Blend ulja su dobivena na pet hektara maslinika koji se prostiru na bijeloj, crnoj i crvenoj zemlji na teritoriju općine Brtonigla i dat će osobni potpis svakome jelu koje budete kušali. Uz posebnu ponudu jela u San Roccu su za Vas pripremili i brojne aranžmane dostupne na: http://san-rocco.hr

Travel Advisor

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleSaalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Next articleGstaad