Ultimativni turistički vodič za Kostariku

Autor članka:
Podijeli:

Kostarika je tropski dragulj smješten u Srednjoj Americi, a radi se o zadivljujućoj destinaciji s neusporedivom prirodnom ljepotom, raznolikim divljim životinjama i živahnom kulturom. Bez obzira tražite li opuštanje, istraživanje ili avanturu možete odabrati Kostariku jer ona nudi sve.

U ovom članku predstavljamo naš ultimativni vodič za posjet Kostariki u 2023., naglašavajući ono što mislimo da biste trebali uključiti u svoj plan puta.

Doživite aktivnosti pune adrenalina

Kostarika je igralište za ljubitelje avanture i nudi širok izbor aktivnosti. Ako ste dovoljno hrabri, zašto ne biste otišli na zipline kroz krošnje šume? Više od 30 metara iznad dna džungle pronaći ćete najčudesniji pogled na krajolik. Tu je i tura zračnim tramvajem ako više preferirate osjetiti nešto pod nogama.

Za uistinu nesvakidašnje iskustvo, krenite na izlet do vulkana Arenal. Iako ne možete pješačiti do samog vulkana, možete se odvažiti na odlazak u Nacionalni park vulkana Arenal, gdje ćete se susreti s egzotičnim vrstama i starim tokovima lave. Možete čak i zaroniti u potpuno prirodne termalne vode, a priča se da su ova prirodna čuda izvrsna za liječenje bolesti poput reume. Savršeno nakon dugog dana istraživanja.

Vulkan Arenal
© Tim Podmore from Unsplash

Ako niste sigurni što raditi tijekom putovanja ili više volite imati organiziran itinerar za vaš dolazak, na internetu je dostupan veliki izbor putovanja u Kostariku, uključujući izlete i ture. Oni mogu varirati od raftinga do otkrivanja divljih životinja duž obale.

Opustite se na tropskim plažama

Ako želite provesti neko vrijeme izvan svog užurbanog rasporeda, Kostarika nudi pitoreskne plaže za svačiji ukus. Od čistog bijelog pješčanog raja obgrljenog palmama do prekrasnih uvala i vulkanskog crnog pijeska. Ovdašnje su plaže vrlo raznolike i ne postoje dvije slične.

Jedna od najpopularnijih plaža u Kostariki je plaža Manuel Antonio. Obalni dragulj graniči s prašumom prepunom egzotične faune i domaćin je nekih fantastičnih planinarskih staza.

Plaža Manuel Antonio
© Courtney Hall from Unsplash

Prihvatite održivi turizam

Globalni lider u održivom turizmu, Kostarika je predana očuvanju svojih prirodnih resursa i zaštiti svoje bioraznolikosti. Tijekom svojih putovanja trebali biste podržati te napore odabirom ekološki prihvatljivog smještaja i uključivanjem samo u odgovorne obilaske divljih životinja.

Posjet turističkim inicijativama u zajednici, način je da tijekom vašeg vremena naučite više o naporima za očuvanje zemlje i omogućuje da date svoj doprinos lokalnim selima.

Uronite u povijest i kulturu

Kultura i povijest Kostarike nisu ništa manje nego izvanredne. Živahne tržnice poput Mercado Central posjetiteljima pružaju tradicionalno iskustvo ispunjeno jedinstvenim okusima i mirisima. Dok ste ovdje, morate probati neke od lokalnih delicija i kupiti rukotvorine kao podsjetnik na vaše putovanje.

Također, ne smijete propustiti posjetiti Muzej zlata u San Joseu, gdje ćete pronaći izvrsne artefakte uz fascinantan pogled na povijest Kostarike.


Autor naslovne fotografije: © Atanas Malamov from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave