Travel AdvisorTravel Advisor

Urbano skijalište na spalionici otpada

Proteklog vikenda, nakon dužeg čekanja, otvoren je Kopenhill.

Spalionica otpada u Kopenhagenu ne samo da pruža 30 000 kućanstava energiju, već i vodi danske ljubitelje zimskih sportova skijašku stazu. Danski gosti svake godine provode oko 1,5 milijuna noći u Austriji, a gotovo polovica njih odabire Salzburger Land za svoj boravak. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn i Copenhill koriste ovu činjenicu za udruživanje svojih resursa i privlačenje gostiju.

Projekt je predstavljen u Kopenhagenu prošlog vikenda. Spalionica otpada “Amager Ressource Center” osigurava struju za 30.000 domaćinstava i grijanje za 72.000. Ali to nije sve, od krova do prizemlja zgrada je okružena skijaškim stazama dužine 450 metara s četiri ski lifta. Između vrha i dna, padina postaje ravna, što omogućava najmlađima da se upoznaju sa ovim sportom.

Urbana planina planina nije namjenjena samo skijanju. Neposredno do padine nalazi se 490 metara dugačka pješačka i trkačka staza s panoramskim pogledom na Kopenhagen. Na pročelju se planira graditi najveći penjački zid u sjevernoj Europi, visine 85 metara.

Povezana infrastruktura, uključujući sportsku trgovinu, školu skijanja, iznajmljivanje skija, après ski bar, restoran i kafić, zaokružuju ponudu i novoizgrađeni objekt čine atrakcijom za sve ljubitelje boravka na otvorenom.

S gotovo 80.000 turističkih posjeta tijekom zime 2018./2019., Danska je jedno od najvažnijih tržišta za Saalbach Hinterglemm. Od ove suradnje obje strane će bez prevelikih  novčanih ulaganja profitirati.

Heinz Fuchs, predsjedavajući Turističkog ureda Saalbach Hinterglemm, komentira:

„Naše gondole i sjedežnice savršeno su mjesto za goste Kopenhilla za kratki odmor i fotografiranje. Utrka do Saalbacha također bi trebala skrenuti pažnju gostiju na nas. U Saalbachu će postojati Race-To-Copenhill kao ekvivalent. Nestrpljivi smo vidjeti kako će se naša suradnja razvijati dalje. ”

Očekuje se da će 300.000 gostiju svake godine posjetiti Kopenhill. 

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Kako obići sve znamenitosti Kopenhagena u roku od 48 sati?

Pet sjajnih destinacija za city break

Koji su najbolji svjetski restorani ?

 

Previous articlePosjetili smo vodopad Kravica, oazu u kamenu
Next articleVijetnam je zemlja u koju se želimo vratiti