Uskršnje putovanje u skrovite prirodne kutke

Autor članka:
Podijeli:

Čarolija uskršnjeg putovanja u netaknutoj prirodi jadranskog dragulja

Korizma je nedavno krenula, uskrsni blagdani se približavaju pa mnogi počinju razmišljati kako najbolje provesti ovo posebno razdoblje. Uskrs je vrijeme obiteljskih okupljanja, tradicija i obnove duha, ali predstavlja i priliku za istraživanje novih destinacija i upoznavanje različitih kultura diljem svijeta. Dok se bliži proljeće, mnogi putnici osjećaju zov avanture i želju za istraživanjem nepoznatog.

Zato ćete u nastavku otkriti jednu destinaciju koja će vaše uskršnje blagdane učiniti posebnijima. Inspirirat će vas prekrasna priroda koja će vam pružiti priliku za opuštanje te ćete se osjećati kao doma.

Nacionalni park Brijuni – Skriveni dragulj hrvatske obale

Smješteni nedaleko od obale Istre, ovi otoci su očaravajući spoj prirodne ljepote, povijesnih artefakata i jedinstvenih ekosustava koji privlače posjetitelje iz cijelog svijeta.

Sastavljeni od 14 otoka i otočića, od kojih je najveći otok Veliki Brijun, ovaj prekrasni arhipelag obiluje bujnom vegetacijom, pitoresknim plažama te bogatim podvodnim svijetom. No, ono što čini Brijune posebnima jest njihova bogata povijest i kulturno naslijeđe. Još od doba Rimskog carstva, ovaj arhipelag je bio omiljeno odredište za odmor vladara, aristokracije i poznatih ličnosti.

Osim što su bili omiljeno odredište za odmor elitnih posjetitelja iz cijeloga svijeta, danas su otvoreni za istraživanje i uživanje svim ljubiteljima prirode i povijesti. Otočje krasi i raznovrsno životinjsko carstvo te ostaci moćnih civilizacija koje su tijekom povijesti ostavile neizbrisiv trag. Zahvaljujući ovom bogatstvu na Brijunima vas očekuje pregršt edukativnih i zabavnih sadržaja.

S arheološkim nalazištima, spektakularnim krajolikom te kristalno čistim vodama, Brijuni su ne samo nevjerojatna turistička destinacija, već i savršeno mjesto za obilježavanje Uskrsa, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo koje će pamtiti zauvijek.

Otočje na kojem ‘caruju’ mir i tišina

Odmah po dolasku na ovaj prekrasni otok postaje jasno da, unatoč bogatoj povijesti, na njemu istinski “caruju” samo mir i tišina. Brijuni će vam samo potvrditi da vam je bijeg od svakodnevnice uistinu potreban. Zahvaljujući rajskoj i tajanstvenoj ljepoti prirode s očaravajućim zalascima sunca i nizom mogućnosti za aktivni odmor istinski ćete doživjeti prirodu otočja.

Udobni hoteli i vile, uronjeni u zelenilo, na samoj obali mora više su od samo udobnog smještaja. Tu su i razne mogućnosti rekreacije za sve generacije te razne sportske aktivnosti i sadržaji za djecu, kao i organizirani izleti turističkim vlakom, u pratnji vodiča te raznolika gastronomska ponuda.

Brijuni u ponudi imaju brojne dječje aktivnosti

Na raspolaganju vam je mobilna aplikacija Brijuni Pocket Guide koja se posebno preporučuje onima koji otok žele razgledati samostalno. Aplikacija sadrži brojne informacije o atrakcijama, smještaju, ugostiteljskoj ponudi te mogućnostima sportsko-rekreativnih aktivnosti u Nacionalnom parku.

Kako biste što bolje doživjeli razgledavanje otoka svakako posjetite luku Veliki Brijun gdje možete unajmiti električni automobil ili bicikle za cijelu obitelj, a zatim krenite u otkrivanje tajnovitih kutaka otoka. Posebna atrakcija su arheološka nalazišta uz pogled na jelene koji slobodno šeću po prirodi i obalu s kristalno čistim morem.

Vožnja biciklima

Dio bogatog životinjskog svijeta brijunskog otočja možete vidjeti u Safari parku, gdje šeću zebre, indijska goveda, nojevi, ljama, istarske koze i ovce… U blizini je i Dino park, s autentičnim otiscima stopa dinosaura na stijenama. U uvali Verige nekad su uživali Rimljani, a danas se tamo u podmorju nalaze ostaci autentične rimske vile. O Brijunima mnogo možete saznati i u Kući za brodice, originalno izgrađenoj 1902. godine, a danas je interaktivni Interpretacijsko-edukacijski centar s prikazom povijesti, flore, faune i ekologije brijunskog otočja.

Zebre u Safari parku Brijuni

Zašto su Brijuni idealna destinacija za nadolazeće uskrsne blagdane?

Osim što nude prekrasan proljetni ugođaj, Brijuni su mjesto gdje se prirodna obilježja spajaju s duhovnim iskustvom blagdana. Ovdje se možete prepustiti miru i tišini, uživati u buđenju prirode iz zimskog sna te sudjelovati u raznim obredima i manifestacijama koji će vam dodatno obogatiti Uskršnje iskustvo.

Inspirirani prirodnim ljepotama Brijunima, brijunskim vremeplovom i slatkim načinom života bit ćete spremni za nove snove. Razmislite o posjetu Brijunima tijekom uskršnjih praznika jer će vam mir i priroda sigurno goditi.

Prigodna ponuda na otoku Veliki Brijun prigodom uskrsnih blagdana uključuje:

Hotel na Brijunima

  • tri noćenja s doručkom
  • zabavna uskrsna biciklijada s traženjem uskrsnih jaja
  • Misa u crkvi Sv. Germana
  • degustacija vina, show cooking – priprema i degustacija istarskih blagdanskih specijaliteta
  • kreativna uskrsna radionica za djecu i roditelje
  • obiteljske aktivnosti na otvorenom
  • glazbene večeri u hotelu Neptun

Detalje o ponudi u Hotelu Istra i Hotelu Neptun možete otkriti na linku.


Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave