Travel AdvisorTravel Advisor

Uvala Zavratnica je idealno mjesto za tvoj sljedeći izlet

Uvala Zavratnica je idealno mjesto za tvoj sljedeći izlet

Uvala Zavratnica

Jedna od najljepših uvala hrvatske obale nalazi se samo dva i pol sata od Zagreba! Zavratnica je dugačka oko 900 metara i zbog svojih prirodnih vrijednosti 1964. godine je proglašena zaštićenim krajolikom, a od 1981. godine sastavni je dio Parka prirode Velebit.

Zaštićeni cvijet koji se tamo nalazi je ilirska perunika. U proljeće ona ukrašava kanjon u najljepše ljubičaste nijanse. Savršeno za fotkanje i uživanje u pogledu!

Nastavi čitati i saznaj zašto je uvala Zavratnica idealno mjesto za tvoj sljedeći izlet.

Kako do uvale?

Do same uvale se može doći pješačkom stazom (na kojoj se nalazi zanimljiv pješački tunel) iz smjera Jablanca za oko 20 minuta. Uvalu skrivaju strme padine stijena sve do posljednjeg trenutka staze. Ugodnom šetnjom svatko može doći do uvale i opustiti se u ljepoti ovog dijela Velebita.

Tu se sive stijene velebitskog kamena spajaju s modrim nijansama čistog mora. Svoju inspiraciju i duševni mir ovdje je pronašao i naš poznati pisac Vjenceslav Novak.

©️ JU PP Velebit

Potopljena njemačka topovnjača – pravi raj za ronioce

Nešto što je svakako posebno i izdvaja ovu uvalu od ostalih na Jadranu je potopljena njemačka topovnjača iz Drugog svjetskog rata. Iz tog razloga je ovo odredište poznato i roniocima koji ju redovito posjećuju.

Ne trebaš ni zaroniti da uočiš ostatke ratnog broda koji se nalaze na samo nekoliko metara dubine i vidljivi su s obale. Uživati možeš u hladu borova i kupanju. U ljepoti uvale uživaju i nautičari koji uplove na kratko tokom dana, pa nastave istraživati. Predlažemo ti da poneseš masku za ronjenje i/ili kajak i otkriješ skrivene uvale područja.

Savjeti posjetitelja

  • Ako dolaziš ovdje na kupanje provjeri prognozu, jer uvala Zavratnica nikako nije ugodna u vrijeme kada puše bura.
  • Mi smo se parkirali u Jablancu i šetnjica uz obalu do samog kraja uvale je oko 20 min. Ako želite na vidikovac, s autom treba proći Jablanac po magistrali i skrenuti kod putokaza za Zavratnicu pa do kraja ceste.

Dodatne informacije

  • Organizirane grupe cijena: 20,00 kn osoba
  • Individualni posjeti cijena: 30,00 kn osoba
  • Djeca do 7 godina: ulaz slobodan
  • Uvala Zavratnica otvorena je za posjetitelje od 1. travnja do 31. listopada

Tvoj inspirativni izvor doživljaja i smještaja – Upoznaj Hrvatsku

Tražiš smještaj u Hrvatskoj? Pronađi odlične ponude hotela na našem webu, a mi svojim članovima osiguravamo najbolje ponude. Saznaj više i klikni ovdje.

Voliš parkove prirode i sve čari koje oni kriju? Istraži PP Velebit!

ZAPRATI UPOZNAJ HRVATSKU!

Facebook – Upoznaj Hrvatsku

Instagram – Upoznaj Hrvatsku

ZAPRATI TRAVEL ADVISOR!

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Instagram Savjetnik za putovanja

Previous articleIPW 2021 Las Vegas: najavljen je prvi veliki turistički event
Next articleAveiro: opasna luka u Portugalu