Travel AdvisorTravel Advisor

Villa Eugenia Lovran

Lovran je grad vila

Opatija je grad velebnih hotela slavne prošlosti, ali one prave, aristokratske vile se nalaze u Lovranu.

Jedna od njih je i Villa Eugenia.

Sagrađena je 1910, u secesijskom stilu. Nalazi se svega pedesetak metara od mora. Kratkom šetnjom kroz park dolazi se do uređene lovranske plaže na kojoj ima sadržaja za djecu i odrasle. Duž obale se proteže popularna šetnica Lungo Mare u dužini od 12 km. Povezuje mjesta Lovran, Iku, Ičiće, Opatiju i Volosko. Gradnja je završena 1911. u doba najvećeg procvata lokalnog turizma. Službeno se zove Šetnica Franje Josipa.

Lovran je najstariji gradić Opatijske rivijere. Sačuvao je povijesnu jezgru iz srednjeg vijeka. Uske zavojite ulice i živopisne fasade zovu u kratku šetnju. Nekoliko zgodnih lokala nude okrjepu u vruće dane i večeri. Stari grad je nekad bio okružen obrambenim zidom na čijim su temeljima sagrađene kuće. Gradić je šarmantan vrača nas u neko drugo doba. Okolica starog grada je bogata bujnim zelenilom. Legenda kaže da je Lovran dobio ime po lovoru koji kao samonikla biljka raste u tom dijelu Kvarnerskog zaljeva. Prvi stanovnici su bili Ilirsko pleme Liburni. Po njima je istočna obala Istre nazvana Liburnija.

Villa Eugenia je bila u vlasništvu austrijske aristokracije. Doživjela je razne promjene, a danas je moderan, ali otmjeni butik hotel. Od središta grada je udaljena desetak minuta laganog hoda.

Pravo je mjesto za odmor

U Vili se nalazi 15 prostranih soba ukusno namještenih u pomalo vintage stilu. Veličina soba je 35 do 38 kvadratnih metara. Kreveti su udobni i veliki. Sve imaju kupaonicu i u potpunosti odgovaraju standardu 4*. Imaju besplatan WiFi zatim mini bar, TV i sef. Neke imaju balkone i pogled na more. Soba ima nekoliko vrsta: standardna, luksuzna i premium.

 

U Hotelu se nalazi i centar za masažu, spa i prostor za vježbanje te snooker stol za biljar. Postoji i tenisko igralište. Različite vrste masaža i tretmana pružaju ugodno vrijeme opuštanja nakon aktivnog dana na plaži ili posjetu lokalnim atrakcijama.

Villa Eugenia se nalazi u lijepom vrtu punom mediteranskog bilja. Stolovi se nalaze u sjeni visokih palma. U vrtu je moguće doručkovati što je lije ugođaj i spoj s prirodom.
Doručak je vrlo bogat. U ponudi su naresci, jaja na razne načine, voće, mliječni proizvodi, sokovi te lokalne i sezonske namirnice. Gostima kojima je doručak važan dio dana ovakva bogata ponuda pričinja zadovoljstvo.

Vlastiti parking iza hotela je velika pogodnost jer je limeni ljubimac na sigurnom. S obzirom na to da je sve blizu ne treba voziti. Autobusnim linijama je Lovran spojen s Opatijom (6 km) i nešto udaljenijom (21 km) Rijekom.

Villa Eugenia u Lovranu je sjajno mjesto koje se može preporučiti parovima i obiteljima za odmor. Na dobroj je lokacija blizu plaže i blizu središta Lovrana. Lako je dohvatljiva automobilom. U blizini su autobusne stanice.

Direktne rezervacije na Villa Eugenia

Travel Advisor – Wine & Gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous article“S kolina na kolino s dva zrna soli”,
Next articleDani vina! Sve velike sorte imaju svoj dan!