Travel AdvisorTravel Advisor

Što vidjeti u Madridu?

Kad se spomene Španjolska, obično su to Barcelona i Andaluzija. Madrid je grad pun iznenađenja, ulica i kutaka za istraživanje. Glavni grad stoga za mnoge bude iznenađenje. Što vidjeti u Madridu?

Gran Vía

Glavna ulica u Madridu građena je po uzoru na New York. Gran Vía je ulica koju je teško vidjeti praznu, a bilo bi se lijepo diviti arhitekturi. Uvijek je prepuna automobila i  ljudi, najviše turista.

Palacio Real

Kraljevska palača je službena je rezidencija španjolske kraljevske obitelji, ali koristi se samo za državne svečanosti. Najveća je ovo kraljevska palača u zapadnoj Europi.

Muzej Prado

Španjolski nacionalni muzej smjesti se u parku Prado de San Jerónimo, po kojem je dobio ime. U  zgradi muzeja nalazi se jedna od najvrjednijih svjetskih zbirka slikarstva i kiparstva.

Puerta del Sol

Ovdje se nalazi simbol grada Madrida medvjed, u čiju čast je podignut brončani spomenik El Oso y El Madrono.

Katedrala

Katedralu je blagoslovio papa Ivan Pavao II. 1993., a Sjedište je madridske nadbiskupije.

Plaza Mayor

Glavni madridski trg poznat i kao Madrid de los Austrias  sagradili Habsburgovci, sa središnjim kipom Filipa III. U blizini Plaze Mayor nalazi se i Kilometro cero, nulti kilometar koji simbolično predstavlja centar Španjolske.

Plaza de Toros de las Ventas

Veličanstvenanje ovo arena za tradicionalne borbe s bikovima. Smatra se jednom od najvažnijih arena takve vrste na svijetu. Kapacitet Torosa je circa 25.000 sjedećih mjesta sa središnjom kraljevskom ložom.

San Miguel Tržnica

Tržnica je u samom centru Madrida, a nezaobilazno je mjesto kada upoznajete grad. Ovdje se malo odnmorite, uživajte u bogatoj ponudi španjolskih delicija i svakako probajte pršut.

Parque del Retiro

U Madridu je preko četrdeset parkova. Najpoznatiji je Parque del Retiro s jezerom na kojem je možete iznajmiti brodić na vesla. Park je uvijek pun ljudi, i domaćih  i turista, a odlično je mjesto za odmor nakon cjelodnevnog obilaska grada.

Santiago Bernabeu

Madrid je ipak grad nogometa pa ne smijete propustiti posjetiti stadion Real Madrida, a ako ste ljubitelj najvažnije sporedne stvari u životu svakako odite i na neku utakmicu.

Gdje jesti u Madridu?

Madrid je glavni grad Španjolske i ima nešto više od 3 milijuna stanovnika, a sa širom okolicom oko 5 milijuna stanovnika. Smješten je u središtu Pirinejskog poluotoka, na visoravni Meseti na 635 metara nadmorske visine. Glavnim gradom Španjolske postao je u 16. stoljeću. Danas je sjedište španjolske kraljevske obitelji budući da je Španjolska po parlamentarna monarhija.

Što vidjeti u Madridu? Odgovor je da treba provesti barem tri dana kako bi se stigle obići one najpoznatije atrakcije. Madrid City Break

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleSkijalište na kojem butler vodi brigu o gostima.
Next articlePutevima osmog kontinenta – dobrodošli na Madagaskar