Travel AdvisorTravel Advisor

Zašto je dobro imati Bioptron uređaj?

Bioptron za terapijske svrhe

Bioptron je medicinski uređaj koji koristi polarizirano svjetlo niske razine za terapijske svrhe. Ovaj uređaj razvijen je u Švicarskoj i koristi se u medicini i estetskoj terapiji diljem svijeta. Trideset godina intenzivnih istraživanja, na stotine kliničkih ispitivanja i značajna ulaganja čine ga vodećim uređajem za svjetlosnu terapiju u svijetu.

Bioptron emitira polarizirano svjetlo koje proizvodi kombinaciju svjetlosnih valova različitih valnih duljina i frekvencija. Svjetlosni valovi se mogu podesiti prema potrebi terapije, a valna duljina koja se koristi za terapiju može biti u rasponu od 480 do 3400 nm.

Zepter Hrvatska

Kada ga koristiti?

Bioptron se koristi u terapiji različitih stanja kao što su bol, upala, rane, opekline, akne, kožne alergije i drugi problemi s kožom. Osim toga se koristi u kozmetičkoj terapiji kao sredstvo za pomlađivanje kože i smanjenje bora.

Terapija se smatra sigurnom, bezbolnom i niskorizičnom, a koristi se kao dodatak drugim terapijama ili kao samostalno. Međutim, prije korištenja, važno je konzultirati se s liječnikom kako bi se utvrdilo je li ova terapija sigurna i primjerena za pojedinog pacijenta.

Koji su benefiti?

Smanjenje boli: terapija može pomoći u smanjenju boli kod različitih stanja kao što su artritis, migrena, neuralgija, išijas, bolovi u leđima i drugi problemi.

Smanjenje upale: Polarizirano svjetlo koje emitira bioptron može pomoći u smanjenju upale u tijelu. To može biti korisno kod stanja poput reumatoidnog artritisa, bronhitisa, upale sinusa i drugih stanja koja uključuju upalu.

Poticanje cirkulacije: terapija može pomoći u poboljšanju cirkulacije krvi u tijelu, što može biti korisno kod stanja poput periferne arterijske bolesti, Raynaudovog sindroma i drugih stanja koja uključuju lošu cirkulaciju.

 

Poticanje zacjeljivanja rana: terapija može potaknuti brže zacjeljivanje rana i opeklina te smanjiti rizik od infekcija.

Smanjenje stresa: terapija može pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti, te povećanju općeg osjećaja opuštenosti.

Poboljšanje stanja kože: terapija može pomoći u smanjenju akni, bora, pigmentacije i drugih problema s kožom. Također se može koristiti za poboljšanje izgleda ožiljaka i strija.

Važno je napomenuti da bioptron terapija može biti korisna kao dodatak drugim terapijama. Prije korištenja važno je konzultirati se kako bi se utvrdilo je li ova terapija sigurna i primjerena za pojedinog pacijenta.

Situacije u kojima bioptron terapija može biti kontraindicirana:

Osobe koje boluju od fotosenzitivnih bolesti, poput lupusa ili porfirije, ne bi trebale koristiti bioptron terapiju jer može izazvati reakciju kože.

Osobe koje su osjetljive na svjetlost, poput onih s epilepsijom, ne bi smjele koristiti bioptron terapiju.

Ako ste trudni, dojite ili imate bilo kakve ozbiljne zdravstvene probleme, prije korištenja bioptrona obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom.

U rijetkim slučajevima, bioptron terapija može uzrokovati glavobolje, mučninu, vrtoglavicu ili osjećaj umora.

Kao i kod bilo koje terapije, važno je koristiti terapiju u skladu s uputama i pod nadzorom stručnjaka. Ako primijetite bilo kakve neobične simptome tijekom terapije, odmah se obratite svom liječniku.

Kako koristiti bioptron?

 

Učestalost korištenja terapije ovisi o vrsti i ozbiljnosti zdravstvenog problema koji se tretira, kao i o individualnim potrebama pacijenta. U nekim slučajevima, terapija se može koristiti jednom dnevno, dok se u drugim slučajevima može koristiti nekoliko puta tjedno.

Općenito, bioptron terapija se provodi u tretmanima koji traju između 5 i 20 minuta, ovisno o području koje se tretira. U nekim slučajevima, može biti potrebno više tretmana da bi se postigli željeni rezultati.

Ipak, važno je napomenuti da bioptron terapija nije namijenjena dugotrajnom korištenju bez prekida i da se ne bi smjela koristiti kao zamjena za propisane lijekove ili druge terapije.

Može se nositi na put

 

Ako planirate putovati s bioptron uređajem, važno je osigurati da uređaj bude pravilno zaštićen tijekom putovanja i da se koristi u skladu s uputama proizvođača. Također, važno je provjeriti pravila i propise o korištenju medicinskih uređaja u zemlji koju posjećujete, kako biste bili sigurni da ne kršite nikakve zakonske odredbe.

Vrste Bioptron uređaja

Postoji nekoliko različitih vrsta bioptron uređaja na tržištu, a koja će vam najbolje odgovarati ovisi o vašim specifičnim potrebama i zdravstvenim problemima koje želite tretirati.

Evo pregleda nekih od najpopularnijih bioptron uređaja:

Bioptron Pro 1 –  uređaj za svjetlosnu terapiju namijenjen je za upotrebu kod kuće, u bolnicama i rehabilitacijskim centrima. Koristi se za liječenje ozbiljnijih zdravstvenih problema, kao što su bolovi u leđima, artritis, upala sinusa, migrene i drugi.

Bioptron MedAll – ovo je prijenosni model bioptron uređaja, pogodan za upotrebu na putovanjima ili u pokretu. Iako manji od drugih modela, MedAll je opremljen snažnom LED svjetiljkom i može se koristiti za tretiranje različitih zdravstvenih problema, uključujući sportske ozljede, reume, artritis, sinusitis i druge. Mali, ali snažan medicinski uređaj proizvodi se u Švicarskoj i klinički je dokazan i certificiran širom svijeta za brže liječenje i smanjenje boli kod mnogobrojnih medicinskih stanja. Uređaj je upakiran u praktičnu plastičnu kutiju za odlaganje i transport.

Bioptron 2 – uređaj za svjetlosnu terapiju prvenstveno je namijenjen za profesionalnu primjenu. Ovaj uređaj koristi polarizirano svjetlo za poticanje tijela na samoregulaciju i liječenje različitih zdravstvenih problema, uključujući probleme s kožom, bolove u mišićima i zglobovima, alergije, upale i druge.

Važno je naglasiti da prije kupovine Bioptron uređaja treba konzultirati liječnika kako bi se utvrdilo koji model i koji način korištenja je najbolji za vaše zdravstveno stanje i specifične potrebe.

Fotografije i grafike – Zepter Hrvatska

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištimaSavjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleHrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” slavi 25 godina uspjeha
Next article10 najboljih shopping ulica svijeta