Zašto je first minute bolja opcija od last minute ?

Autor članka:
Podijeli:
Vrlo često se miješaju pojmovi first i last minute ponude za putovanja. Iako jedna i druga ponuda znače povoljnije cijene aranžmana, postoji velika razlika. Pogotovo je tako u ponudi ljetovanja na Mediteranu.

 first minute bolja opcija

First minute ponuda kreira se dosta ranije, putnicima osigurava popuste, a agencijama sigurne prihode i popunjenost unaprijed. Last minute ponude služe kako bi se u zadnji trenutak prodala preostala putovanja, opet na obostrano zadovoljstvo putnika i agencija. Međutim, između ova dva načina kupovine putnih aranžmana postoji velika razlika.
Prednosti first minute ponude su najveći popusti i izbor smještanih jedinica
Osim što je izbor veći, mnogi bolji hoteli i resorti u first minute ponudi daju velike popuste. First minute rezervacijom putnici mogu znatno uštedjeti. Rezervacija ne podrazumijeva plaćanje cijelog iznosa unaprijed. Obično je dovoljna akontacija od 30%, a ostatak se plaća do 3 tjedna prije putovanja. Popusti su zaista veliki, iznose i do čak 6000 kn po rezervaciji.
dobro last minute putovanje
U trenutku first minute ponude raspoloživ je najveći broj smještajnih jedinica zbog čega putnici imaju mogućnost odabrati upravo onaj koji im najviše odgovara. Bolji hoteli, apartmani i ostale smještajne jedinice koje su atraktivne uvijek se popune prve, zato je važno biti brz.
Najprije se popunjavaju bolji i atraktivniji objekti, za svaki taj objekt stižu rezervacije i iz cijelog svijeta pa zato trebaju požuriti s ranijom rezervacijom ako ne želite nekom drugom prepustiti svoje mjesto za idealan godišnji odmor.
 first minute bolja opcija
Prednost je i besplatna promjena rezervacije. Odaberete li određenu first minute ponudu, a poželite ipak neki drugi aranžman iz ponude, do kraja travnja uvijek imate mogućnost besplatne promjene.
Razlika između first i last minute ponude ljetovanja na Mediteranu je velika

Razlika je velika. Često se odluke o putovanjima donose u zadnji čas, pa putnici ne pronalaze željene objekte jer su odavno popunjeni. Trend pokazuje da dugogodišnji posjetitelji mediteranskih destinacija odustaju od last minute rezervacija. Uvidjeli su prednosti first minute ponude. Ranijom rezervacijom ostvaruju velike popuste i biraju željeni objekt, dok uplatom u zadnji tren dobivaju manji izbor.

 first minute bolja opcija

Najčešće su raspoloživi manje atraktivni hoteli, lošije kvalitete i lošije lokacije. Prihvaćanjem takve ponude, velika je vjerojatnost da neće biti veliki izbor nego “ima što ima”. Ako je razlog kupovine samo cijena, a ne i lokacija ili kvaliiteta objekta ,onda je i to povoljnija opcija od redovne ponude.

Više informacija o First minute ponudama za destinacije na Medietranu.

Travel AdvisorBusines

Posjetite naš YouTube kanal.

U suradnji s agencijom Palma travel.

https://www.travel-advisor.eu/10-razloga-zasto-se-obratiti-putnickom-agentu/

Aplikacije koje olakšavaju putovanja

6 savjeta kako pronaći putovanja po last-minute cijenama

Nove objave