Travel AdvisorTravel Advisor

Zašto je pametno imati godišnje putno osiguranje

Putno osiguranje pruža sigurnost

Godišnje putno osiguranje je preporuka, jer primjerice europska zdravstvena iskaznica pokriva samo neodgodive intervencije, i to isključivo u javnim zdravstvenim ustanovama zemalja Europske unije. Ona oslobađa hrvatske državljane od participacije samo u onim slučajevima kada su od iste oslobođeni državljani te države.

Što pokriva godišnje putno osiguranje?

Važno je znati što ono pokriva i što uključuje te kakav je benefit od putnog osiguranja.
Putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove nastale zbog nužnog liječničkog tretmana, operacija i lijekova, zatim troškove prijevoza do medicinske institucije te troškove repatrijacije osiguranika. Troškovi su pokriveni u cijelosti po svakoj osiguranoj osobi do ugovorenog iznosa osiguranja. Rekreativno skijanje je pokriveno policom putnog zdravstvenog osiguranja.

Putno osiguranje nije nepotrebni izdatak

Možda se putno osiguranje čini samo kao još jedan financijski izdatak, jer mnogi se ljubitelji putovanja pitaju zašto ugovoriti putno osiguranje i što točno dobivaju njime? Svi strastveni putnici sa sigurnošću će potvrditi nekoliko činjenica.

Dobro je imati sreće, no što kada ona izostane?

Nenadane situacije na putovanju poput bolesti, ozljede, nesretnog slučaja lako mogu pokvariti doživljaj putovanja te stvoriti dodatni trošak. Putno osiguranje je zato tu da pokrije taj trošak i pobrine se o svakom od nas. Ako često putuješ onda je godišnje osiguranje najbolji izbor.
Tijekom jedne godine idemo na skijanje, na putovanja po Europi i svijetu, i sada sve to rješavamo kupnjom jedne police – godišnjeg putnog osiguranja.

Zašto je dobro imati putno osiguranje na skijanju?

Često skijam pa mi je važno da osiguranje pokriva sve troškove te eventualno helikopter.  Allianz putno osiguranje pokriva i troškove spašavanja na skijalištima ili prilikom planinarenja, a to uključuje i nužni prijevoz helikopterom, sve do ugovorenih limita koji mogu biti do 50.000 ili 100.000 eura (ovisno o ugovorenoj svoti).

Zašto je dobro imati putno osiguranje za putovanja u razne države?

Kada putujete po svijetu važno je biti u društvu pravog suputnika. A Allianz to svakako je, jer je prepoznat u cijelom svijetu, podružnice ima u više od 70 zemalja.
Allianz putno osiguranje pružit će vam maksimalnu zaštitu u slučaju potrebe za zdravstvenom njegom u inozemstvu. U većini slučaja bit će dovoljno reći broj police osiguranja i prepustiti se stručnjacima koji će vam pomoći, bez brige zbog potencijalno velikih troškova liječenja.
U slučaju plaćanja usluge nužnog liječenja, medicinskih potrepština, lijekova, medicinskih pomagala i ostalih popratnih troškova, svakako sačuvajte račune i po povratku zatražite nadoknadu troškova.
Bez obzira kako se u jednom momentu može činiti da je izdatak nepotreban, dobro je razmisliti jer za relativno malo novca možemo osigurati obitelj i sebe. U slučaju nezgode račune uvijek treba platiti, a ako nemamo putno osiguranje onda troškove plaćamo sami.

Odaberi putno osiguranje prema vlastitim potrebama

Putno zdravstveno osiguranje pokriva troškove nastale zbog nužnog liječničkog tretmana, operacija i lijekova, kao i troškove prijevoza do medicinske institucije te troškove repatrijacije osiguranika. Troškovi su pokriveni u cijelosti po svakoj osiguranoj osobi do ugovorenog iznosa osiguranja. Rekreativno skijanje je pokriveno policom putnog zdravstvenog osiguranja.

Putno i zdravstveno osiguranje

Pojedinačnom policom putnog zdravstvenog osiguranja vi, cijela vaša obitelj ili ekipa na jednokratnom turističkom putovanju u inozemstvo dobivaju potrebnu zdravstvenu njegu i nadoknadu troškova liječenja za hitne slučajeve.

Putujete li često, najbolje i najisplativije je ugovoriti godišnju policu putnog zdravstvenog osiguranja koja vrijedi za neograničen broj putovanja u godini pod uvjetom da svako od njih ne traje duže od 28 dana. Godišnju policu možete ugovoriti za sebe, ali i za cijelu obitelj.

Na koji iznos želiš biti osigurani?

Odaberi željeni iznos osiguranja do kojeg želite da vam Allianz u potpunosti pokrije troškove nastale zbog nužnog liječničkog tretmana, operacija i lijekova, kao i troškove prijevoza do medicinske institucije te troškove povratka u zemlju.
Koristim godišnje putno osiguranje već dugi niz godina. Srećom mi do sada nije trebalo , no bolje da ga imam. Putujem u razne zemlje diljem svijeta I nisam siguran kako bi mi pružili potrebnu skrb ako nemam osiguranja. Naime u većini zemlja van Europe je najbitnije imati novaca za plaćanje jer se može čak odbiti potrebni tretman. Stoga je osiguranje važnije od bilo čega. Možemo spavati I u lošijem hotelu, ali osiguranje treba imati.
Allianz putno zdravstveno osiguranje pak pomaže i kod prevladavanja jezičnih barijera, pomaže u pronalaženju najbližeg liječnika, pokriva troškove medicinskih tretmana i lijekova u punom iznosu.

Aplikacija m-Allianz

Korištenjem mobilne aplikacije m-Allianz uvijek pri ruci imate broj svoje police osiguranja te telefonske brojeve asistencija u hitnim slučajevima na hrvatskom jeziku. Rado ćemo vam pomoći savjetima i uputiti vas kako što bezbolnije riješiti probleme na putu, pa i pružiti usluge prevođenja ako je potrebno.
Iznos koji treba izdvojiti za godišnje putno osiguranje je samo mali dio troška putovanja, gotovo zanemariv stoga ne treba imati dileme oko kupnje.

Sebe radi.

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleAntonia Viljac – članica Hrvatske gorske službe spašavanja
Next articleBrod President: posebna ponuda za članove grupe već od 4.990 kn