Završiti sezonu u Aspenu? Zašto ne

Autor članka:
Podijeli:

Aspen is the place to be

Agencija Mondo travel navodi: Priuštite si nezaboravan doživljaj proljetnog skijanja u jednom od najpoznatijih svjetskih skijališta. Snijeg i dobri uvjeti gotovo da su zagarantirani i uvijek nadmaše naša očekivanja. Odličan smještaj za do 4 osobe u dvosobnim apartmanima “The Gant”  Cijena dnevne skijaške karte 88 USD za odrasle i 72 USD za djecu. Do 6 godina karta je besplatna.

Dakle, meni koji sam desetak puta skijao u Aspenu, se ovo čini kao fenomenalna ponuda. Zašto?

Cijena dnevne karte na kasi je 179 USD, a tjedne 1043 USD. Prvi dobar razlog za bukiranje preko agencije.

Cijena noćenja u Gantu je oko 500 USD za dvije osobe. Drugi dobar razlog.

Vodič koji poznaje skijališta i koji vas može odvesti na sva tri brda u okolici za koje vrijedi isti ski karta, a povezana su brzim i udobnim shuttle busevima. Može i organizirati skijanje ili izlet u udaljenijim skijalištima poput Vaila i Beaver Creeka te Breckenridga. Treći razlog.

Glamur Made in Aspen

Aspen

Ime Aspen je skijalište dobilo po vrlo raširenom bjelogoričnom drvetu sa sjevera specifične bijele kore koje raste na visinama i preko 3000 m. Mjesto je vrlo pažljivo sačuvano tako da njeguje image starog rudarskog grada (starog znači stotinjak godina) s dvokatnicama od crvene cigle. Mnogi bogati i slavni žive u Aspenu čitave godine. Obližnji aerodrom povezan je brojnim linijama s većim gradovima Amerike i uz njega je jedno od najvećih parkirališta privatnih mlažnjaka. Holivudski glumci, naftaši iz Teksasa ili njujorški bankari odlete par sati do posla i vrate se za vikend. Poznati glumci i pjevači se ovdje osjećaju vrlo sigurno jer ih nitko ne napastuje. Skijaju, piju u apres ski barovima, izlaze u restorane i što svi vole, ostavljaju bogate napojnice.

Skijalište na četiri planine

Ajax Aspen
Aspen Ajax

 Buttermilk je više za početnike a Highlands je poznat po X Games. Highlands je skijalište za ljubitelje ekstremnih staza i dubokog snijega. Powder je ovdje najbolje. Pri vrhu je poznati restoran i apres ski bar Cloud 9 u kojem se popije il bolje rečeno potroši špricanjem najviše šampanjca u Coloradu. Potrebno rezervirati stol. Na Aspen Mountain tj. planini Ajax se  održavaju utrke skijaškog kupa. Svi se rado sjetimo legendarne pobjede Ivice Kostelića 2001. godine kada je sa startnim brojem 64 osvojio Aspen. Zadnja planina, ali ništa manje važna, dapače, mnogima je to najbolje skijalište zbog dugih i širokih staza je Snowmass.

Vlado Šestan Aspen
Vlado Šestan Aspen

Što se tiče snijega ne bi trebalo biti problema naime Aspen se nalazi na visini od oko 2400 m., a vrhovi skijališta preko 3.400 m. Ima malo ljepših i originalnijih skijališta u svijetu.

Aspen is the place to be

Skijanje u Aspenu

Travel Advisor – Lifestyle

Pretplatite se na TikTok i naš YouTube

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Vidjeti Grand Canyon pod snijegom? I to je moguće na ovom putovanju 16.2.2024.

Nove objave