Zima za obitelji na Hochkönigu: zabava na stazama za djecu i odrasle

Autor članka:
Podijeli:

Idealna zima za obitelji na Hochkönigu

Obitelji se zimi mogu opustiti i uživati u regiji Hochkönig. Skijalište roditeljima i njihovoj djeci nudi idealnu infrastrukturu za nezaboravan skijaški odmor: staze pogodne za obitelj, razni zabavni parkovi, dječji vrtić za najmlađe, dječji klub Schneewutzel za buduće “skijaške profesionalce” te posebne ponude i smještaj za obitelj. I djeca i odrasli ovdje dolate na svoje.

Skijalište Hochkönig sa svojih 120 kilometara staza i 34 moderne žičare i vučnice pravi je zimski raj za čitavu obitelj. Na širokim i prostranim stazama dječaci i djevojčice mogu opušteno vježbati svoje prve zavoje, a mladi mogu raditi na svojim prvim trikovima u zabavnom parku. A kad su djeca zbrinuta u školi skijanja ili u vrtiću, mama i tata mogu sami otići na skijašku turu ili u šetnju izvan staza.  

Skijašica na skijalištu
© Salzburger Sportwelt

Za malene: zaigrana škola skijanja Schneewutzel

Uz maskotu Schneewutzel savladavanje skijanja dječja je igra. U dječjem klubu Schneewutzel djeca uče prve korake na dvije daske na čarobnom tepihu ili na livadi u bajkovitom parku. Osim razigranog podučavanja skijaške tehnike, škole skijanja nude raznolik program koji uključuje dječje zabave, igre, akcijsko slikanje i ukusnu hranu u kolibama. Kad djeca i njihovi roditelji zajedno izađu na staze, mogu opušteno zaobići teške dionice koristeći Schneewutzelove obilaznice. Uz Schneewutzelovu iskaznicu djeca mlađa od šest godina besplatno koriste žičaru. A ako se mama i tata žele izmjenjivati u čuvanju djece, mogu dijeliti zajedničku kartu iz paketa za mlade obitelji. U većim obiteljima s troje i više djece, sva djeca od trećeg nadalje skijaju besplatno.  

Obitelj uživa u hrani na skijanju
© Salzburger Sportwelt

A ako se djetetu uopće ne sviđa skijanje ili ako je premaleno za školu skijanja, može se od svoje druge godine igrati i zabavljati u vrtiću za goste u Maria Almu gdje se za njih po satu, poludnevno ili cjelodnevno brinu odgajatelji.

Za buduće freestylere: schredding u zabavnim parkovima i na funslope stazi

Starija djeca žele više akcije, a ne samo skijanje po stazama? U tom slučaju postoje tri zabavna parka gdje se mogu ispuhati i vježbati svoje prve trikove. Blue Tomato Kings Park u Mühlbachu – 1,8 kilometara dug snowpark s preko 50 jumpova i jibova, Beginners Park Natrun u Maria Almu ili Livingroom na Hochkeilu u Mühlbachu. Za one kojima je snowpark previše izazovan, tu je Funslope Schönanger u Maria Almu – 850 metara duga staza sa strmim zavojima, valovima i ogromnom spiralom promjera 30 metara.  

Ali pažnja: bilo da se radi o zabavnom parku ili funslope stazi, sve izaziva ovisnost!  

Skijaši uživaju u skijanju
© Salzburger Sportwelt

Za cijelu obitelj: uskršnja obiteljska ponuda

Na Hochkönigu uskršnji zeko ne donosi samo tradicionalne uskršnje specijalitete već i izvrsne ponude i iznenađenja. Djeca dobivaju besplatnu skijašku propusnicu. Tako je potraga za skrivenim uskršnjim gnijezdom još zabavnija za djecu i odrasle! Od 19. ožujka do 18. travnja 2022. roditelji i njihova djeca mogu rezervirati paket OSTER-FAMILIENGLÜCK

Dostupan je od 579 eura i uključuje sedam noćenja u odabranoj kategoriji, šestodnevnu  skijašku propusnicu i besplatnu skijašku propusnicu za djecu mlađu od 15 godina. Time  Uskrs postaje još zabavniji. 

Skijanje u Austriji
© Salzburger Sportwelt

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave