Zimska čarolija: Plitvička jezera u snježnoj idili

Autor članka:
Podijeli:

Zima u Nacionalnom parku Plitvička jezera otkriva skriveno čarobno lice ovog prirodnog remek-djela. Kada Park zavije bijeli pokrivač snijega, transformira se u bajkovitu scenu koja oduzima dah. Svaki korak kroz ove snježne pejzaže otkriva novu dimenziju ljepote i mira. Posjetitelji imaju priliku doživjeti Plitvička jezera na jedinstven način, okruženi tišinom i čistim zrakom, dok se staze lagano stapaju s bjelinom okolnog krajolika.

Nacionalni park Plitvička jezera
© NP Plitvička jezera

Brojni tvrde da su Plitvička jezera čak ljepša prekrivena snijegom nego tijekom toplijih dana, a posebne promotivne cijene ulaznica će svima omogućiti otkrivanje čarolija ovog nacionalnog blaga u zimskom duhu. Promotivne cijene ulaznica vrijede od 1. siječnja do 31. ožujka 2024.:

  • Odrasli: 10,00 EUR po osobi
  • Studenti: 6,00 EUR po osobi
  • Djeca od 7 do 18 godina: 4,00 EUR po osobi
  • Djeca do 7 godina: BESPLATNO

Smjestite se u srcu Nacionalnog parka

Lika je krajolik koji nudi toliko toga i jedan dan nikako nije dovoljan da biste upili sve ljepote. Zbog toga treba potražiti kvalitetan smještaj koji će vam omogućiti nezaboravan zimski odmor. Preporučuje se odsjesti u Hotelu Jezero gdje možete odabrati aranžman koji uključuje jedno, dva ili tri noćenja s doručkom ili polupansionom, uz ulaznicu za Nacionalni park Plitvička jezera. Sve detalje o aranžmanima i rezervaciji možete pronaći na linku.

Hotel Jezero
© NP Plitvička jezera

Ponuda je primamljiva, a upotpunjena je i popustima na brojne sadržaje kao što je masaža u kozmetičkom salonu Fors Fortis, jahanje na ranču Terra i ulaznica u Speleon – Centar podzemne baštine. Iskoristite pogodnosti vrhunskih sadržaja u Hotelu Jezero, ali svakako iskoristite i popuste na navedene aktivnosti u okolici. Svi gosti koji odaberu noćenje s doručkom, mogu iskoristiti i popust na večeru u pizzeriji Vučnica.

Kušajte gastronomske delicije prekrasne Like

U Lici se jako dobro jede i nema sumnje da ćete uživati u njihovim ukusnim specijalitetima. U nastavku saznajte što u ponudi imaju dvije najpoznatije gastronomske stanice – restorani Lička kuća i Borje.

Restoran Lička kuća – spoj iskonske Like i vrhunske gastronomije

Restoran Lička kuća
© NP Plitvička jezera

Jedno od najboljih mjesta za kušanje prave ličke hrane je kultni restoran Lička kuća koji se nalazi na sjevernom ulazu u Nacionalni park (Ulaz 1). Ovaj prostor duge i bogate tradicije izgrađen je još 1972. godine te već desetljećima nudi autentični ambijent uz mirise i okuse autohtonih ličkih jela, spravljenih na inovativan način.

Ulaskom u Ličku kuću odmah osjetite pravu ličku dobrodošlicu. Toplina otvorenog ognjišta i mirisi domaćih delicija dočekat će vas već na samom pragu, dok će se oči zaustaviti na mnogobrojnim detaljima koji pričaju priču o nekadašnjem životu starih Ličana. Na meniju se nalazi obilje namirnica, čija je kvaliteta odraz očuvane prirode Lika destinacije. Neki od tih proizvoda prošli su kroz regionalni sustav kvalitete temeljen na dugogodišnjoj tradiciji, poznat kao Lika Quality.

Orzoto od janjetine
© NP Plitvička jezera

Originalnost i posebnost restorana Lička kuća dokazuje i nagrada Travelers’ Choice® 2023 koju dodjeljuje Tripadvisor®, a time je svrstan u top 10% restorana na svjetskoj razini.

Ovaj prestižni restoran, koji je već više od pola stoljeća ukorijenjen u kulturnom i kulinarskom bogatstvu Lika destinacije, predstavlja vrhunsku gastronomsku destinaciju obogaćenu gostoljubivošću. Aroma svježeg hrskavog domaćeg kruha te autentični specijaliteti podsjetit će vas na neka prošla vremena – doživjet ćete pravi gastro vremeplov.

Restoran Borje – odmorite u šumovitom okružju

Restoran Borje
© NP Plitvička jezera

U potpuno novom izdanju svoja je vrata sredinom svibnja 2023. otvorio Restoran Borje, omiljeno odredište mnogih ljubitelja prirode i fine hrane. Izgrađen je 1977. godine u sklopu autokampa u blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera te je neizostavno mjesto za predah i uživanje u domaćim gastronomskim delicijama.

Novi, svjež izgled, igra boja i elegantni prostor, srdačno osoblje i mirisi domaće kuhinje samo su neke od karakteristika restorana Borje kojima mami svoje posjetitelje. Ovo mjesto postaje idealno utočište za bijeg od svakodnevice i uživanje u prekrasnom ambijentu.

Iskoristite priliku da istražite bogatu ponudu i čarobnu atmosferu Plitvičkih jezera te doživite zimu u njenom najljepšem obliku.


Logo NP Plitvička jezera

Autor naslovne fotografije: © Lucija i Rade Jug

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave