Travel AdvisorTravel Advisor

10 besplatnih atrakcija u Washingtonu

Pred putovanje u Washington podsjećam se na najbolja mjesta u tom divnom gradu koja su još i besplatna pa dijelim s vama:

 10 besplatnih atrakcija u Washingtonu

1)  Smithsonian muzeji – vjerojatno najspektakularniji muzeji na svijetu. Razlog su dolaska u Washington i must see svakom posjetiocu. Kako su financirani od države besplatni su. Ukupno je 17 muzeja. Najatraktivniji su Air & Space, American Indian, African American History and Culture i American History.

2)  Zgrada Capitola – Impresivna zgrada Američke vlade je otvorena za besplatne vođene ture kroz naj zanimljivije prostore kao Dvorana nezavisnosti.

3)  Georgetown – šetnja ovom poznatom četvrti restorana i malih dućana je doživljaj u svako doba dana i večeri. Zgrade iz 18.stoljeća koje su sagradili prvi trgovci duhanom. Posebno je dojmljiva Old Stone House iz 1765.

4)  Besplatni show u Kennedy Centru – Ovisno o danu i datumu na Milenijskoj pozornici možete prisustvovati operi, predstavi ili komediji. Bez rezervacija.

5)  Tržnice na otvorenom – poput naših no fino uređene i s bogatom ponudom restorana. Eastern Market je posebno živa tržnica sa živom muzikom, dućanima i lokalima.

6)  Fotografiranje je najbolje u zoru. Za lijepog dana Lincoln Memorial se u punoj visini zrcali u jezeru. Treba se dignuti rano i snimiti savršene fotke.

7)  Moderna umjetnost na otvorenom u vrtu muzeja National Gallery of Art. Eksponati Roya Lichtensteina, Caldera i Roberta Indiana. Ljeti se u parku održavaju jazz koncerti.

8)  Basilica od the National Shrine of the Immaculate Conception je najveća katolička crkva u Americi otvorena 1959.

9)  White House Visitor Center – ako niste bukirali turu po Bijeloj Kući ipak možete naučiti nešto o samoj zgradi i povijesti u centru za posjetioce gdje se prikazuje petnaestominutni film.

10)  Ford Theatre National Historic Site je mjesto posvećeno predsjedniku Lincolnu i tragičnim događajima koji su doveli do njegovog ubojstva.

Ovih 10 besplatnih atrakcija u Washingtonu su stvarno besplatne i redom su najvažnije atrakcije koje nudi ovaj fantastičan grad.

10 besplatnih atrakcija u Washingtonu  nisu slučajno besplatne. Dio financira vlada te je stoga uobičajeno da su atrakcije tog tipa besplatne za porezne obveznike.

Travel Advisorputovanja.

Posjetite naš YouTube kanal.

Činjenice o San Franciscu koje možda niste znali

Južna Kalifornija  – top 5 mjesta za uživanje

Kennedy Space Center je najspektakularniji muzej današnjice

 

Stay Tuned.

Previous articleApstinencija i selo – antivodič kroz New York
Next article5 najboljih plaža Europe