Search
Close this search box.

24 sata u Dublinu

Autor članka:
Podijeli:

24 sata u Dublinu
Da, da, znam da 24 sata nije dovoljno za Dublin, no treba uzeti u obzir da se mnogi putnici koji dođu na tjedan dana u Irsku ne zadržavaju Dublinu dulje od jedan dan.

Kako najbolje provesti vrijeme i gdje pronaći smještaj?

Smještaj je najbolje naći u središtu turističkog interesa, a to je Temple Bar. U ovoj četvrti smještaj nije niti jeftin niti nešto posebno dobar, ali je u središtu zbivanja. Ako ste u Dublinu samo jedan dan ne želite gubiti vrijeme na gradski prijevoz. Dobro je rezervirati smještaj što ranije prije puta. Dublin je vrlo popularan grad, pogotovo ljeti, pa se brzo napuni ono najbolje i najpovoljnije. Najbolje naći hotel kojemu je u prizemlju dobar pub.

Za nekoga tko je prvi putu gradu je najbolje koristiti Dublin hop on – hop off autobus. Vožnja traje nekih devedesetak minuta, obiđe sve najvažnije lokacije i dobije se prvi uvid u grad i njegovu povijest. Također se može koristiti kao gradski prijevoz na 24 sata tako da je prilično koristan. Naravno, najbolje je sve obići pješke, no ovo je svakako informativnije.

24 sata u Dublinu

Obilazak pubova je must. Ne pijete alkohol? Onda je problem. Pivo i viski su tekućine koje se u Dublinu piju umjesto vode. Toliko divnih pubova u kojima često svira živa muzike je zasigurno jedan od najvažnijih motiva za dolazak. Budimo iskreni, Dublin nije u top 10 najljepših gradova po bilo kojem izboru, ali je svakako među najzabavnijim. Pub Crawl postoji kao organizirani obilazak najpoznatijih pubova, pa ako želite u međunarodnom društvu obići dobra mjesta potražite ponude. Zanimljiv je i Literary Pub Crawl – tura koja obilazi pubove u kojima su pili poznati pisci i pjesnici poput Jamesa Joycea, Oscara Wilda, Yeats itd.

Ne popiti pokoju pintu Guinnessa maltene je svetogrđe. Posjeta pivovari je vjerojatno zanimljivija muškarcima nego ženama. Ako nekoga zanima proces i želi naučiti kako se proizvodi popularni Guinness onda je to pravo mjesto. Slično je i s posjetom destileriji Jameson irskog viskija. Ili vas to zanima ili ne.

24 sata u Dublinu

Meni je najimpresivniji dio posjeta Dublinu knjiga i knjižnica Book of Kells and the Old Library. Trinity College je u samom središtu grada. Book of Kells je Irsko najveće kulturno blago. Knjiga iz devetog stoljeća se može vidjeti svakog dana. Ulaznice je dobro kupiti online kako bi smanjili čekanje u redu.

Šetnja uz rijeku Liffey će biti odlična između dvije pive i prije odlaska u Trinity College. Mojih idealnih 24 sata u Dublinu je upravo to – šetnja uz Liffey, posjet Trinityju i obilazak pubova u Temple Bar.

Smještaj u Dublinu potražite na Booking.com.

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

https://www.travel-advisor.eu/zelena-je-nova-crna-sv-patrik/

Je li ovo naljepše mjesto u Normandiji?

Nove objave