Travel AdvisorTravel Advisor

3 Zinnen je skijalište za pamćenje


Skijalište mijenja svoj brand u 3 Zinnen prema, možda, najljepšim stijenama u Dolomitima koje se vide s vrha prema jugu. Tre Cime di Lavaredo koje oštro paraju nebo iznad obližnjeg jezera Misurina su simbol ovog dijela Južnog Tirola. Promjena imena ne dolazi slučajno. Naime nakon investiranja u nove gondole i staze te povezivanje dva brda Mt.Elmo i Croda Rossa u planu je daljnje širenje. Sadašnjih 110 km staza će se povećati na 160 izgradnjom žičara prema Austriji i skijalištu Thurnthaler. S druge strane će se povezati sa skijalištem Val Comelilco u pokrajini Veneto.

Na taj će način biti povezane dvije države i tri pokrajine. Gastronomski će biti pravi doživljaj. Austrijska, južno tirolska i talijanska kuhinja koliko god bile blizu toliko su i različite. Time će ovo novo skijalište definitivno ući među prvorazredne skijaške destinacije Europe. Znamo li da su Dolomiti pod zaštitom UNESCA slobodno možemo ustvrditi da je ovaj kraj među ljepšim u Alpama.

To nije kraj s novostima.
Nakon što je bila u pogonu više od 40 godina, nostalgična dvosjedna žičara “Mittelstation” zamijenjena je novom odvojivom 6-sjednom Leitner žičarom, sa zaštitnim pokorovom i grijanim sjedalima.

Nudi posjetiteljima skijališta izvanrednu udobnost, posebice mlađim gostima: putnu traku koja je prilagođena djeci i koja se podiže i spušta po potrebi. Uređene su dvije nove plave staze, idealne za karvanje i početnike. Investicije su bile i u nove snježne topove, pa ionako dobre staze i skijanje koje ne ovisi o tome pada li snijeg ili ne će biti još bolje. Veliko akumulaciono jezero na vrhu brda pokriva potrebu za vodom.


Sexten ili bolje rečeno 3 Zinnen tako postaje skijalište superlativa i dobra alternative svima koji jure prema Kronplatzu. Kada je riječ o oba skijališta valja napomenuti da su spojena modernim skijaškim vlakom koji vozi od gondola Helm do gondola Percha. Za 45 minuta se lako pređe s brda na brdo. Ako imate Superski Dolomiti skijašku kartu koja vrijedi na oba skijališta izlet je odlična promjena.

Učiteljima skijanja je skijalište 3 Zinnen dobro poznato. Možda ne pod tim imenom jer ga znamo pod Sexten. Tu rado dolazimo više od deset godina na jedan od najboljih skijaških vikenda u sezoni. Svakog drugog po redu vikenda u prosincu u Sexten dođe po nekoliko stotina, kažu da je ove godine bilo više od 500, skijaša iz Hrvatske. Primorci, Istrani, Slavonci, Zagrepčani te pokoji Dalmatinac se okupljaju oko državnog seminara za potvrđivanje licenci Hrvatskog zbora učitelja i trenera skijanja HZUTS.

Travel Advisor – skiijanje

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleParty brod za Stockholm
Next articleKava s pogledom na Grossglockner