Travel AdvisorTravel Advisor

7 dizajnerskih kafića

Ukoliko volite uživati u interijeru dok ispijate svoju kavu, čaj ili neki drugi napitak u omiljenim coffee shopovovima – za vas imamo pravu malu poslasticu. Na svijetu postoje prave male kofeinske oaze koji uz svoju glavnu namjenu, nude i dodatan doživljaj posjetiteljima svojim nevjerojatno maštovitim unutarnjim dizajnom. Tako su sigurni da će se ljudi uvijek vraćati, a kako i ne bi kad je decor na zavidnoj razini, a magična atmosfera ambijenta apsolutno zarazna. Ovakvih je kafića diljem svijeta mnogo, a za mi smo odabrali sedam u koje smo se zaljubili na prvi pogled.

Dolcezza coffee & gelato, Washington

Ovaj se kafić nalazi u Washingtonu te je sastavni dio Hirshhorn muzeja. Osim napitka, tamo možete uživati u hrani i sladoledu, a njegovo uređenje neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Kafić je smješten u novom prostoru i ima veliki metalni šank, a za njegovo uređenje zaslužan je japanski umjetnik Hiroshi Sugimoto te tvrtka New Material Research Laboratory.

@dolcezzagelato
@dolcezzagelato

Bonanza Roastery, Berlin

Svijetli i moderni prostor Bonanza Roastery nalazi se u Berlinu, a za uređenje je zaslužna danska tvrtka Modiste. Osim samog uređenja, velika je pozornost posvećena kavi koja dolazi iz Kenije, Paname i Etiopije, a možete kupiti i pakiranje za doma.

@bonanzacoffee
@urban_poems

Stories, Leeds

Stories je kafić minimalističkog uređenja koji se nalazi u Leedsu. Inspiraran je skandinavskim stilom i načinom života. Nudi originalne skandinavske poslastice, konkretnu hranu, cijeđene sokove i peciva. U ovom kafiću sve ima svoju priču, a zamišljen je kao idealno mjesto za uzeti predah i uživati u fika načinu života.

@navigatingthetwenties

Bocca Coffee, Amsterdam

Bocca se nalazi u samom srcu Amsterdama, proizvodi vlastitu kavu i tome pridaje veliku važnost. Ako želite popiti najbolju kavu u Amsterdamu, ovo je pravo mjesto za vas.

@boccacoffee
@boccacoffee

Starbucks Coffee, Amsterdam

U Amsterdamu možete otići i u ovaj poznati lanac posvećen kavi i nećete požaliti. Nalazi se na popularnom trgu Rembrandtplein. Dizajniran je tako da odražava nizozemsku kulturu s posebnim starinskim pločicama. Ne toliko klasični izgled Starbucksa oduševit će baš sve.

@thetravelsofbeautyandthebeast
@starbucks_resident_mermaid

Místo, Prag

Ovo je kafić koji se nalazi u Pragu, a uređen je na vrlo zanimljiv način. Drveni zidovi ukrašeni su šarenim muralima lokalne umjetnice imena Kateřina Kynclová. Otvoren je 2015. godine i o njemu se priča kao o najboljem mjestu u gradu za popiti kavu.

@mistoprovas

Kafé Nordic, Koreja

Nordic se nalazi u Južnoj Koreji, a odiše jednostavnošću i šarenilom. U ponudi ima domaće sendviče, kavu i čaj. Još jedna stvar koja mu ide u prilog je i sama lokacija. Naime, ovaj se kafić nalazi u mirnom dijelu grada, a lako ćete ga prepoznati po žutoj fasadi.

@kafe_nordic
@yalda_daneshfarnia

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor, Wine and Gastro

Top 10 najpopularnijih jela egzotičnog Bliskog Istoka

Tjestenina kroz povijest i geografsko porijeklo

Gastroanuti – klub za hedoniste

Previous articleSavjeti za žene – kako putovati sama?
Next articleVodič po Nepalu