9 načina da štedljivo doživite luksuzni London

Autor članka:
Podijeli:

9 načina da doživite luksuzni London s niskim proračunom

Savjeti uvijek dobro dođu prije putovanja u London. San je svakog ljubitelja putovanja posjetiti London – jedan od najvećih svjetskih gradova barem jednom u životu. Ima puno toga za vidjeti i raditi u ovom gradu; vaše jedino ograničenje je debljina novčanika. Je li moguće uživati ​​u najboljem od grada uz ograničeni budžet?

Čitajte dalje kako biste saznali kako možete doživjeti luksuzni London s malim proračunom:

Uživajte u koktelu na rooftop baru

Savjeti London

 

U najmanju ruku, pogled na London je za pamćenje. Ako volite prekrasan pogled, ne postoji bolji način da uživate u luksuznom Londonu od ispijanja koktela na krovu koktel bara u središtu Londona. Postoji mnoštvo besplatnih koktel barova na krovovima gdje možete naručiti jeftinu hranu i piće. Sky Garden, koktel bar na vrhu Walkie Talkieja, na primjer, vrlo je popularan bar za koji se ne plača ulaznica.

Kad radnim danom dođete na postaju Liverpool Street, posjetite Sushi Sambu i pijuckajte jeftine koktele dok uživate u pogledu. Međutim, ako se vikendom želite opustiti u koktel baru na krovu, morat ćete rezervirati mjesto. Ovi barovi mogu biti prepuni od petka do nedjelje.

Posjetite besplatni muzej

british London

London je dom povijesti Ujedinjenog Kraljevstva: u njemu se čuva kraljevska povijest nacije. Ako ste ljubitelj umjetnosti i povijesti, očekuje vas luksuzno putovanje bez obzira koliko mali budžet imate. Dobra stvar kod posjeta Londonu je ta što možete iskoristiti prednosti besplatnih pješačkih obilazaka Londona, koje se mogu pohvaliti s puno prekrasnih atrakcija i mjesta. Osim toga, možete uživati ​​u mnoštvu muzeja i umjetničkih galerija koji turistima nude besplatne obilaske, pa to iskoristite. Muzej Londona i Britanski muzej su, primjerice, besplatni.

Jeftini degustacijski meni u restoranu s Michelinovom zvjezdicom

Michelin restaurant

London trenutno ima više od 70 restorana s Michelinovim zvjezdicama. Uobičajenog dana ovdje ne možete uživati ​​ni u jednom obroku bez troška od £100 po osobi po obroku. Luksuz je ovdje bez premca, a obroci su pretjerani.

Ali zašto smo te restorane uvrstili na naš popis? Pa, zato što često imaju ponude za ručak koji uključuju uzorke od 2-3 slijeda za manje od pola cijene. Samo odaberite ponudu za ručak i uživajte u obroku svog života za samo £30.

Razgledavanje

TOP 20 najvažnijih znamenitosti na svijetu

Baš kao i besplatni muzeji, London također ima palače i kraljevske parkove koje možete doživjeti bez da platite i novčić. Nećete platiti za uživanje u panoramskom pogledu dok hodate preko Tower Bridgea ili Millennium Bridgea. Također, obilazak Westminsterske palače (također besplatan) bio bi nezamjenjivo iskustvo. Ako želite posjetiti više različitih mjesta koja su udaljena jedno od drugog, razmislite o unajmljivanju automobila preko aplikacija. Samo imajte na umu da, kako biste se slobodno kretali u novoj zemlji, pribavite međunarodnu vozačku dozvolu koja vrijedi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Savjeti kako razgledati London su važni za držanje troškova pod kontrolom.

Kupovina u butiku

London on a budget

Ne morate biti puni kao brod da biste uživali u kupovini u londonskim buticima. Krenite u obilazak Kings Roada u Chelseaju i provjerite mnoge dizajnerske rasprodaje koje male trgovine u ovom ekskluzivnom području nude. Marylebone High Street, Kensington High Street i Oxford Street također nude izvrsne drangulije i antikvitete po vrlo pristupačnim cijenama.

Unajmite bicikl za opuštajuću turu po Londonu

Koja mjesta su me ovaj puta oduševila u Londonu

London definitivno ima neke od najslikovitijih biciklističkih staza. Ako ikada budete u Londonu i pokušavate zadržati svoje putovanje u okviru proračuna, apsolutno bih preporučila da unajmite bicikl na sat vremena, vozite se gradom i vidite turističke atrakcije, barem iz daleka. Ako ste baš u stisci s vremenom, možete unajmiti i električni bicikl i obići cijeli grad uz rekordno vrijeme i jeftino.

Probajte a la carte čaj po narudžbi

Jedan od ključnih vrhunaca Ujedinjenog Kraljevstva je čaj; Britanci vole svoj čaj. Ako vam je novac najmanji problem, onda će šalica čaja u The Langham ili Fortnum & Mason učiniti vaše putovanje Londonom nezaboravnim. Ali nema smisla orobiti banku kada vam Dean Street Townhouse u Sohou i Orange Pekoe nude visokokvalitetni čaj po realnim à la carte cijenama.

Boravak u apartmanu s uslugom

Luksuzni hoteli u Londonu nisu jeftini. Zbog toga većina turista s ograničenim proračunom na kraju odsjeda u hostelim ili povoljnim lancima hotela. Te opcije su jeftinije, ali same po sebi nisu udobne. Ako se želite udobno smjestiti i ne plaćate velike troškove smještaja, razmislite o boravku u apartmanu s uslugom.

Posjetite kazalište s predstavama radnim danom

West End London

Nažalost, noć u kazalištu bila bi mogla biti jedna od vaših najskupljih večeri u Londonu. Međutim, još uvijek možete provesti sjajnu večer u jednom od londonskih kazališta na West Endu ako možete otići radnim danom kada su karte jeftinije. Ostale opcije uključuju kupnju ulaznice samo za stajanje ili odabir ranije predstave ili matineje.

Prije nego što posjetite London, provjerite jeste li pribavili sve potrebne dokumente bez obzira iz kojeg dijela svijeta putujete.

savjeti London

Zaključak:

Ovi savjeti za London vrijede kao pomoć da vidite najbolje, a da pritom ne preopteretite svoj budžet. Iskoristiti mnoge besplatne atrakcije koje grad nudi. Ovaj post samo je zagrebao površinu; postoji mnogo besplatnih sadržaja u gradu koje možete otkriti kada posjetite London s ograničenim budžetom.

Travel AdvisorEuropa

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor,  Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave