9 uobičajenih prevara u jugoistočnoj Aziji – kako ih izbjeći

Autor članka:
Podijeli:

9 uobičajenih prevara u jugoistočnoj Aziji – kako ih izbjeći

Planirate putovanje jugoistočnom Azijom? Svakako ovo pročitajte. Neke od ovih situacija i nisu toliko opasne, koliko vam mogu pokvariti odmor. Jugoistočna Azija puna je prekrasnih mjesta, ali uvijek treba biti na oprezu. 9 uobičajenih prevara u jugoistočnoj Aziji:

1. Mjenjačnice

Ovo je prevara tipična za zemlje sa nestabilnim valutama. Odete u mjenjačnicu i promjenite nekoliko stotina dolara za nekoliko milijuna u domaćoj valuti. I vi i djelatnik mjenjačnice prebrojite novac, i pođete u hotel. Nekoliko sati kasnije neka vas ne iznenadi ako imate manje novca nego bi trebali imati. Uvijek dobro pažljivo brojite novac.

2. Djeca prevaranti

Klinci u Aziji su preslatki. Ipak imajte na umu da ovdje vlada siromaštvo, i da su neki od njih naučeni da vas opljačkaju. Ponekad čak traže da im kupite hranu ili mlijeko, a onda to vraćaju u dućan i uzimaju natrag novac.

3. Lopovi na motorima

Vrlo uobičajena pojava na ulicama gradova poput Delhija i Ho Chi Minha. Prolete na motoru dok šetate i telefonirate i u prolazu otmu telefon. Jako su brzi i ne možete im ništa. Dobro držite torbe i izbjegavajte telefonirati na cesti.

4. Ping-pong show

U bangkoškom red light districtu dobit ćete puno ponuda za ludi noćni provod.  Pokušat će vas odvući na neki ping-pong show. Ako oklijevate čak će i ponuditi besplatan ulaz, kada budete htjeli platiti piće shvatit ćete da vam je račun umjesto 2, 60 dolara. Nikad ne pristajte na ovakve ponude! Ako vas već interesira ping-pong show, otiđite na neko od provjerenih mjesta.

5. Lažni turistički uredi

Natpis Turistički ured ne znači puno u jugoistčnoj Aziji. Pod njegovom krinkom ovdje možete naići na svašta. Izbjegavajte ih.

6. Zatvoren pristup nekoj od znamenitosti

Odlučili ste posjetiti neku znamenitost i vozač u tuk-tuku vas pokušava uvjeriti da je zatvorena. Znaju reći i da niste propisno odjeveni ukoliko ste u suknji i kratkim hlačama. Predložit će da vas odvedu na neko drugo mjesto. Nikako ne pristajte! Odvest ce vas u restoran ili suvenirnicu svojih prijatelja i tamo ćete ostaviti gomilu novaca.

 

7.Lažni vodiči

Obilazeći znamenitosti nailazit ćete na osobe koje se predstavljaju kao vodiči. Službeni vodiči ne traže turiste po cesti i uvijek su sa grupama! Na pristajte na ovakve ponude.

8. Posebne masaže

Meta ove prevare su najčeće muškarci koji sami šetaju. Priđe im djevojka i ponudi posebnu masažu za vrlo nisku cijenu. Neće ni trepnuti , a naći će se u salonu gdje će ga opljačkati. Ima masaža koje su sigurne i puno povoljnije. Budite na oprezu.

9.Čajanka

Grupa djevojaka priđe turistima na cesti i zamoli da ih se fotografira ili tako nešto. U razgovoru pozovu na čajanku i druženje koje organiziraju.  Nakon što isprobate razne okuse čaja inzistirat će da ih i kupite. Vrećica košta oko 120 dolara. Jednostavno ne prihvaćajte poziv na nikakve čajanke!

Travel AdvisorYouTube kanal.

Kako preživjeti duga čekanja na aerodromima

https://www.travel-advisor.eu/4788/

 

8 razloga zašto nikada ne treba putovati

Nove objave