Što rade stanovnici ovog mjesta zanimljivog imena?

Autor članka:
Podijeli:

Sela i gradovi čudnih imena ima po cijelom svijetu.  Čuli ste za Boring u SAD-u, Hell u Norveškoj ili Condoma u Francuskoj?

I na nekoliko sati vožnje od Zagreba nalazi se mjesto vrlo zanimljivog imena koje ga je učinilo svojevrsnom turističkom atrakcijom.

Fucking je malo mjesto u regiji Innviertel na zapadu Austrije, smješteno na granici s Bavarskom. Nadomak Salzburga. Selo je postoji pod imenom Fucking od 1070., a ime je dobilo po čovjeku iz šestog stoljeća imena Focko. Ing je stari germanski sufiks koji znači ljudi. Fucking dakle, u ovom slučaju, znači mjesto Fockovih ljudi.

Austrijsko selo zanimljivog imena

Jedino značajno obilježje mjesta je prometni znak s imenom sela pored kojeg se često turisti slikaju.
Ovo je najčešće ukradeni prometni znak u Austriji, a značajan dio gradskog proračuna Fuckinga se troši na postavljanje novih. Prije desetak godina čak su  prometni znakovi zamijenjeni novim koji su zavareni za čelik i postavljeni u cement kako bi se onemogućila krađa.

Stanovnici sela imena Fucking koji je stotinjak nisu oduševljeni značenjem imena svog mjesta, pa su se čak i pokretale inicijative da se ime promjeni. Ipak žive velikim djelom od turizma i mjesto posjećuje značajan broj gostiju, a postoje čak i posebni turistiočki obilasci autobusom.

Ime, identično napisano kao i  engleska riječ fucking jako je smiješno svakom tko govori engleski. Na njemačkom riječ nema nikakve asocijacije na engleski izraz. Njemačka izraz za glagol fucking, koji se smatra podjednako vulgarnom poput engleskog glagola je ficken.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Kako rezervirati najpovoljniji hotel ?

https://www.travel-advisor.eu/austrijancima-je-za-odmor-najdrazi-hrvatski-jadran/

10 grešaka putnika početnika

 

 

Nove objave