Travel AdvisorTravel Advisor

Bali je zlatna koka turizma

Bali je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta na svijetu.

Bali je zlatna koka turizma. Relativno velik otok u puno većoj Indoneziji postao je poznat još sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Proslavili su ga svjetske zvijezde kao što su Mick Jagger, Rod Stewart i mnogi drugi. U to je vrijeme Bali zaista bio rajski otok okupan u zelenilu, rižinim poljima, rajskim plažama i nadasve jedinstvenoj kulturi.

Mnogo se toga promijenilo. Prvi put sam posjetio ovaj otok 1982. kada je na njemu bilo desetak hotela i prije Nusa Due. Danas na Baliju živi gotovo četiri milijuna stanovnika plus još barem milijun turista. Sezona traje čitave godine, a deset mjeseci se smatra kao manje više puna sezona. U početku su Europljani i Amerikanci bili glavni gosti, zatim je počelo dolaziti sve više Australaca pa Korejaca, Japanaca, a zadnje su Kinezi bili najbrojniji gosti.
Bali je masovni turizam u jednom djelu, no još postoje enklave koje i dalje podsjećaju na doba rajskog otoka. Problema imaju svi koji rade u turizmu, no možda je sada najbolje vrijeme za investicije. S obzirom na uloženo i očekivani dobitak, Bali je  zlatna koka turizma. Daleko bolji business nego bilo koja destinacija na Mediteranu, a pogotovo u Hrvatskoj.
Pogledajmo što se nudi:

Sister Villas, Ubudu

Traži se 435.000 USD (lease na 33 godine), godišnji prihod 100 do 250.000 USD, za pokretanje posla potrebno 50.000 USD

Popunjenost je 95% na nivou godine. Za vrijeme Corone je sve popunjeno sa dugoročnim najmovima. Prodaje se zbog novih projekata. Vila se nalazi desetak minuta udaljena od Ubuda. Zemlja površine 34 ara.

Izgrađeno 485 m2 – dvije vile: 5 spavaćih soba i kupaonica, dva infinitiy bazena, terase, jakuzi, parking, internet, izvor vode, namještaj, security.

Hotel u Tejakuli, Bondalem Beach

Traži se 2.5 mil USD, vlasništvo. Prihod oko 10% neto. Prvi red do mora površine 4360 m2. Sastoji se od dva bazena, dva prostora za yogu, galerija, restoran, bar, tropski vrt, jezera s ribama, četiri obiteljska bungalova, 14 dvokrevetnih soba.

Ima dozvole i licence za rad. Sagrađeno 2013 i dograđeno 2018.

Guest house & Surf hostel u Canggu

Traži se 599.999 USD (lease na 16 godina). Nalazi se u hipsterskom dijelu Balija. Tri minute do poznate surferske plaže Echo Beach i u blizini mnogih restorana.

Sastoji se od klimatiziranih devet studio soba s kupaonicama i dva dorma s po osam kreveta i dvije kupaonice, otvorene kuhinje, sobe s igrama, bazena i sunčališta na krovu. Sve namješteno. Ukupna površina zgrade 520 m2. Građeno 2017.

Seminyak Villa

U središtu jednog od najpopularnijih lokacija na Baliju prodaje se samostojeća namještena vila za 750.000 USD (lease na 23 godine). Pet minuta do plaže i šoping centra Bintang, desetak minuta do Legiana i Kute. Vila ima šest spavaćih soba s kupaonicama na dvije etaže s dva dnevna boravka, bazen u središtu. Osam zaposlenih. Popunjenost 90%. Stara pet godina.

Ovo je samo mali izbor iz ponude stotine hostela, vila i hotela koji se nude diljem Balija. Ako nekog zanima ozbiljno se baviti turizmom i zarađivati, Bali je  zlatna koka turizma i jedno od najboljih mjesta na svijetu za ovaj posao.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Previous articleTurska regija o kojoj svi sanjaju
Next article  Erdut je pravo mjesto za pjenušavi doručak