Travel AdvisorTravel Advisor

Beaver Creek

Beaver Creek je moderno američko skijalište uređeno prema alpskim standardima

Skijalište Beaver Creek nalazi se u državi Colorado, samo dvadesetak minuta vožnje od Vaila. Skriven u planinama i daleko od svih pogleda, Beaver Creek otvorio je svoja vrata tek 1980-ih godina. Od tada privlači skijaše koji vole spoj modernog europskog šarma i netaknute američke prirode.

Naselje

Beaver Creek je malen i intiman, a opet dovoljno velik da ostavlja dojam privatnog skijališta za odabrane. Dizajniran je po uzoru na vodeća europska skijališta moderne arhitekture i izgleda kao alpsko odmaralište s američkim štihom. Selo je građeno kao grijana pješačka zona bez leda, okružena hotelima i apartmanima. Središte naselja je glavni trg na kojem se nalazi klizalište. Kako ne bi bilo leda u pješakim  Samo devet godina nakon otvaranja, ovdje je održano svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju i od tada se svake godine održavaju utrke svjetskog skijaškog kupa u nekoliko disciplina. Beaver Creek je postao nadaleko poznat i privlači sve više skijaša iz cijelog svijeta. 

Skijalište

Skijalište počinje iznad samog mjesta. Iz centra, pored hotela Park Hyatt kreće sjedežnica Centennial sa čije gornje stanice kreće druga sjedežnica, Cinch Express, koja vozi do samog vrha (3.488 m). Domaćini se hvale uređivanjem staza pa tvrde kako se one uređuju 20 sati dnevno što rezultira izuzetno mekim i finim snijegom. Zbog visine i suhog zraka, na vrhu nema leda, a zimske temperature su stabilne i vrlo niske. Sveukupno je 23 žičare i 150 staza. Na skijalištu kojim dominira Grouse Mountain, ima različitih staza za svačiji ukus. Od onih dugih i strmih do laganih, uređenih nazvanih Strawberry Park. Jedna od najzahtjevnijih spusteva je staza Birds of Prey, a najdulja skijaška staza u Beaver Creeku duga je 4,43 km. Za daskaše, tu su dva snowparka– Park 101 i Zoom Room.

Izvor: beavercreek.com

Shopping, gastro i après-ski ponuda

Kao i u svakom skijalištu, ovdje se mogu pronaći trgovine sportske opreme i odjeće. Također ima nekoliko draguljarnica i galerija u kojima se mogu naći kvalitetni indijanski suveniri koje turisti naročito vole.

Gastronomska ponuda uglavnom se vrti oko steakova i western kuhinje, ali moguće je jesti i specijalitete talijanske kuhinje- sveprisutne pizze i špagete. Ima tek 16 barova i restorana, a za preporučiti su Grouse Mountain Grill, Gondola pizza i Coyote Cafe. Možda najoriginalniji doživljaj je posjet luksuznoj kolibi Beano’s Cabin, do koje se dolazi saonicama i gdje se organiziraju romantična i elitna vjenčanja. Nakon večere mnogo je mjesta za izlazak. U spomenutom Coyote cafeu živa muzika i lokalni DJ svakog dana pozivaju na ples. Dusty Boot Saloon je mjesto s pravim western štimungom.

 

Ponuda smještaja

Smještaj u Arrowheadu i Bachelor Gulchu nije značajno jeftiniji. Od prestižnijih nude se Hyatt Residence Club Beaver Creek, The Westin Riverfront Mountain Villas i Park Hyatt Beaver Creek. Osim hotela, moguće je uzeti luksuzan apartman, kolibu ili kućicu.

Jeftiniji smještaj može se naći u dolini, u gradićima Avon i Edwards iz kojih autobusi povezuju glavne shopping zone, hotelska naselja i skijališta. Ti gradići, odišu pravim western životom pa ih je dobro posjetiti i vidjeti kako se lokalci zabavljaju u lokalnim saloonima.

 

Iako Aspen i Vail privlače možda poznatiju klijentelu, Beaver Creek nije manje ekskluzivan, niti manje popularan i poznat. 

Kako doći?

Od denverskog aerodroma do Beaver Creeka najbolje je doći unajmljenim automobilom. Udaljenost je oko 200 km po autocesti I 70. U mjestu Eagle također se nalazi lokalni aerodrom. 

Travel Advisor : skijanje

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Previous articleRyanair povlači letove prema Hrvatskoj
Next articleSan Rocco: hotel zbog kojeg se ide u Istru