Travel AdvisorTravel Advisor

Besplatne atrakcije u Veneciji

Besplatne atrakcije u Veneciji 

Čini se da se u Veneciji naplaćuje ulaz baš svugdje, no nije tome tako. Besplatne atrakcije u Veneciji postoje i ovo je kratki popis. Većina onih koji posjete Serenissimu na jedan dan vjerojatno neće stići doći do njih. Za one druge koji žele dublje uroniti u jedinstvenu intimu ovog grada podalje od turista ovo je pravi izbor.

1) Francuski kulturni centar je smješten u blještavom interijeru nekadašnjeg kasina Venier. Nalazi se pored Ponte dei Bareteri uz istoimeni kanal. Prostor je primjer uređenja iz doba osamnaestog stoljeća dok je u Veneciji živio i kockao se Kazanova.
2) Santa Maria della Salute je grandiozna crkva koja dominira ulazom u Canal Grande. Omiljena je među domaćim življem, ako ih još ima. Sagrađena je 1681. da označi da je Serenissima preživjela kugu. U crkvi se nalaze slike Ticijana i Tintoretta.

3) Otok San Giorgio Maggiore – Jedan od najljepših pogleda na središte Venecije i Duždevu palaču je baš s ovog otoka koji se nalazi na suprotnoj strani od trga Svetog Marka. Posjet istoimenoj crkvi je besplatan. Lift na zvonik nije, no ulaznica je jeftinija, a pogled je boji nego s Campanille di S.Marco.

4) Židovski Ghetto – sama riječ geto dolazi iz Venecije. Prvi židovski geto datira iz 1516.godine. Tisuće židova je bilo prisiljeno premjestiti se u ovaj dio grada. Postoji ovi i stari geto. Uske katnice, niskih stropova su građene tako da bi primile veliki broj stanovnika. U kvartu su dvije sinagoge koje još rade.

5) Muzej glazbe – Pored renesansne Scuola Grande di San Rocco se nalazi zanimljiv i besplatan Museo della Musica. Dobra kolekcija instrumenata i izložba violina te sve o životu Antonia Vivaldija je „must see“ a sve ljubitelje glazbe.
6) Svaka četvrt ima svoj Campo. Tako domaći zovu trg ili pjacu. U četvrti Castello je jedan od najvećih. Campo Santa Maria Formosa je izuzetan primjer arhitekture. Trg je okružen velebnim palačama.

Koji su Najljepši muzeji

Travel Advisor – Hrvatska

Posjetite naš YouTube i Tik Tok.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Ski & Outdoor Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

 

 

Previous articlePočelo je izdavanje EU digitalne COVID potvrde!
Next articleŠto je Jelsa Art Biennial?