Search
Close this search box.

Budva je grad koji treba posjetiti

Autor članka:
Podijeli:

Budva je jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Crnoj Gori. Razlog tolikoj popularnosti budve su predeivne plaže, točnije njih 17, i širok raspon smještaja, od pristupačnih, do luksuznih hotela. Budva je grad koji treba posjetiti.

Budvanska rivijera razvila se na malom poluotoku, na kojem se nalazi stari dio grada. Ono što najviše privlači turiste u ovaj dio Europi svakako je čisto more, bogata povijest i ludi noćni život.

Budva je grad koji treba posjetiti

Osim prirodnih ljepota, Budva je poznata po svom noćnom životu što će naravno najviše odgovarati mlađima, a nije na odmet spomenuti blizinu sve popularniji Sveti Stefan, poluotok koji je nekad bio utvrda, a danas je elitno turističko odredište.

Noću, Stari grad postaje otvoreni teatar za vrijeme ljeta. Lokali nude zabavu do zore i ponešto za svačiji ukus. Do sada, ona je uspjela osvojiti pažnju zvijezda Rolling Stounsea, Madone, i priušti turistima i mještanima nezaboravne koncerte na plaži Jaz.

Budva je grad koji treba posjetiti

Stari grad danas zaštitni znak Budve, podignut je na otočiću koji je nekada pjesčanom prevlakom bilo spojeno sa kopnom i s vremenom postao poluotok. Stari budvanski grad je jedinstvena arhitektonska i urbanistička cjelina. Budva je prema nekmi izvorima jedno od najstarijih urbanih centara na Jadranu, stara preko 2 .500 godina. Zidine Starog grada atrakcija su turiste. Datiraju iz Srednjeg vijeka, kada su ovim prostorima gospodarili Mlečani.

Ispitajte i čar gostoprimstva okolnog stanovništva – Paštrovića, Maina, Grbljana. Probajte lokalne specijalitete, nećete zažaliti. 

Budva je grad koji treba posjetiti

Pijesak budvanskih plaža spada u najviše kategorije. Plaže se prostiru na 38 km obale. Svaka je na svoj način šarmantna i lijepa. Neke od poznatijih plaža su:
Plaža Jaz, Plaža Mogren,  “Ričardova glava“, PizanaSlovenska (Slavenska) plažaBečićka plaža, Kraljičina plažaPetrovačka plaža i Uvala Buljarice.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite  naš YouTube kanal.

Bokokotorski zaljev – što vidjeti?

https://www.travel-advisor.eu/ja-u-perastu-perast-u-meni/

Nemojte samo snimati, napravite dobru fotografiju

Nove objave