Dalmatinski grad pred kojim ni sam Hitchcock nije ostao ravnodušan

Autor članka:
Podijeli:
Dalmatinski grad pred kojim ni sam Hitchcock nije ostao ravnodušan, te mu je dao uvjerljivo značajan atribut- Grad s najljepšim prizorom zalaska sunca.

No ovaj grad ne nudi samo predivne prizore zalaska sunca, tu je i bogata gastronomska te kulturološka ponuda kojoj čak ni domaći ljudi ne mogu odoljeti.

Grad na jugu

Poluotok vrvi vrhunskim restoranima od kojih bi trebalo svakako posjetiti:

  1. Dva Ribara (poluotok)
  2. Fošu (vrhunski riblji restorany centar grada)
  3. Harbor Cookhouse & Club
  4. Nostromo (poluotok)
  5. Konoba Rafaelo (najbolji omjer cijene i kvalitete, mesne plate i slično za veoma povoljnu cijenu).

Ukoliko ste osoba od brze hrane tu su kvalitetne i bogatoponudne pizzerije Gušti, Urnebes i drugi.

Grad na jugu

Za odmor od ručka i ispijanje ukusne kave (koja se nekim čudom može dobiti u doslovnom svakom kafiću u ovom gradu, ako ste iz unutrašnjosti Hrvatske-znate o čemu pričam) moja preporuka bi bili caffee barovi uz plaže: Porthos, Tequila, Bamboo, Famous, Brazil (na znamenitom Pozdravu suncu), Barka, Popaj, kultni Marex na Boriku i druge.

Grad na jugu

Ako ste se zatekli na Poluotoku te želite popiti kavu u okružju starog grada preporuke bi bile Garden Longue bar, Forum(sam centar grada), Danica (vrhunska ponuda kolača), Art Caffee, novootvoreni kafić Peti Kat koji se doslovno nalazi na 5. katu zgrade s kojega se vidi cijela Zadarska panorama, Dišpet i Kult, te ostali kafići koji se nalaze u samoj Varoši.

Grad na jugu

Povijesna jezgra grada Zadra zadivljujuća je te bi svakako trebali prošetati čitavim Poluotokom te upiti njegove blagodati. Ukoliko vas zanimaju povijesne informacije idealan bi bio grupni obilazak uz turističkog vodića ili nekog od lokalnih mještana koji bi mogli nešto više znati o pojedinim elementima grada.

Grad na jugu

Noćni život u Zadru je nešto bogatiji tijekom ljetne sezone kada su otvorene terase klubova Svarog i Ledana. Novo u ponudi je vrhunski day/night bar Guma s odličnim glazbenim opusom te za sve uzraste uz česte koncerte, live izvedbe i bogat program svakoga tjedna. Također od novijih klubova izdvojila bih klub Hype kao primjer raznovrsnog glazbenog opusa.

Grad na jugu

Gdje god se našli, ne zaboravite na kraju dana prošetati na znameniti Pozdrav Suncu te odati počast zalazećem suncu te se sami uvjerite zašto je Zadar odnio titulu  najljepšeg mjesta u čitavoj Europi.

Travel Advisor putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Top 10 gradova koje morate posjetiti u 2019. godini

https://www.travel-advisor.eu/pet-restorana-s-michelinovom-zvjezdicom/

Što kaže znanost od duljini godišnjeg odmora?

Nove objave