Što kaže znanost od duljini godišnjeg odmora?

Autor članka:
Podijeli:

Polovica zaposlenih u Sjedinjenim Državama ne iskoristi godišnji odmor. Ako se i odluče uzeti slobodne dana, uglavnom se radi o kratkom četverodnevnom odmoru. Što kaže znanost od duljini godišnjeg odmora?

Vrijeme je da se ovaj trend promjeni. Znanost je rekla svoje. Prema studiji objavljenoj u Journal of Happiness Studies, idealan godišnji odmor trebao bi trajati točno 8 dana.

Osmodnevno putovanje taman je dugo koliko treba da se u miru raspakirate, smjestite, naviknete na promjenu i opustite. Nakon osam dana ovi pozitivni učinci sve su manje vidljivi prema rezultatima istraživanja.

Što kaže znanost od duljini godišnjeg odmora

Znanstvenici su zaključili kako je potrebno nešto  vremena kako bi se navikli na odmor nakon stresnog i napornog radnog perioda.

Kada putnici nakon osmodnevnog odmora otkriju sve njegove čari bit će i jasno o čemu govore. Spava se bolje, oslobođeni ste stresa i općenito se osjećate energičnije dugo nakon povratka kući. Sve su ovo razlozi zbog kojih bi trebalo planirati dulji godišnji odmor.

Ovo ne znači da nužno trebate spakirati kofere i krenuti na put oko svijeta. Čak i oni koji odluče godišnji odmor provesti kući imat će iste psihološke i fizičke benefite koji osmodnevno odmor donosi.

Samo isključivanje iz stresa užurbane svakodnevice, svejedno da li na poslu ili kod kuće, donijet će mnogo pozitivnog i energiju. Potrudite se da vaš godišnji odmor traje osam dana.

izvor: www.travelandleisure.com

Travel Advisor putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Gdje turisti troše najviše novca?

Kome treba putno zdravstveno osiguranje ?

Aplikacije koje u telefonu treba imati svaki ozbiljan putnik

 

Nove objave