Travel AdvisorTravel Advisor

Što kaže znanost od duljini godišnjeg odmora?

Polovica zaposlenih u Sjedinjenim Državama ne iskoristi godišnji odmor. Ako se i odluče uzeti slobodne dana, uglavnom se radi o kratkom četverodnevnom odmoru. Što kaže znanost od duljini godišnjeg odmora?

Vrijeme je da se ovaj trend promjeni. Znanost je rekla svoje. Prema studiji objavljenoj u Journal of Happiness Studies, idealan godišnji odmor trebao bi trajati točno 8 dana.

Osmodnevno putovanje taman je dugo koliko treba da se u miru raspakirate, smjestite, naviknete na promjenu i opustite. Nakon osam dana ovi pozitivni učinci sve su manje vidljivi prema rezultatima istraživanja.

Znanstvenici su zaključili kako je potrebno nešto  vremena kako bi se navikli na odmor nakon stresnog i napornog radnog perioda.

Kada putnici nakon osmodnevnog odmora otkriju sve njegove čari bit će i jasno o čemu govore. Spava se bolje, oslobođeni ste stresa i općenito se osjećate energičnije dugo nakon povratka kući. Sve su ovo razlozi zbog kojih bi trebalo planirati dulji godišnji odmor.

Ovo ne znači da nužno trebate spakirati kofere i krenuti na put oko svijeta. Čak i oni koji odluče godišnji odmor provesti kući imat će iste psihološke i fizičke benefite koji osmodnevno odmor donosi.

Samo isključivanje iz stresa užurbane svakodnevice, svejedno da li na poslu ili kod kuće, donijet će mnogo pozitivnog i energiju. Potrudite se da vaš godišnji odmor traje osam dana.

izvor: www.travelandleisure.com

Travel Advisor putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Gdje turisti troše najviše novca?

Kome treba putno zdravstveno osiguranje ?

Aplikacije koje u telefonu treba imati svaki ozbiljan putnik

 

Previous articleTajne Urala i 5 razloga za zašto ne propustiti posjetu regiji Sverdlovsk
Next articleMnogi gradovi u svijetu suočeni su sa prekomjernim brojem turista