Dolenjska – savršena destinacija za vikend odmor

Autor članka:
Podijeli:

Za nepunih sat vremena vožnje iz Zagreba doći ćete u Otočec, malo pitoreskno mjesto s izvrsnom ponudom za vikend odmor tokom cijele godine.

Ako ste ljubitelj sporta i aktivnog načina života, pa i odmora, najbolje je odmoriti i uživati u hotelu Šport 4*. Ovaj hotel specifičan je po tome što nudi u netaknutoj prirodi sobe koje su opremljene za sve one koji se vole aktivno i probuditi. Sobe su opremljene sa sportskim rekvizitima kako bi i u vrijeme boravka u hotelu u intimi svog prostora mogli vježbati. Svaka soba ima različit rekvizit pa tako neke imaju trake za vježbanje, ljestve za istezanje, lopte za one koji su posvećeni održavanju ravnoteže ili čak boksačke vreće za iskazivanje snage. U hotelu Šport gostima su je je raspolaganju termalni bazen, nekoliko vrsta sauna i mnogobrojne staze za šetnju kroz prirodu.

destinacija za vikend odmor Ovaj hotela jedinstven je i po tome što ima svoj vrt u kojem se sadi organsko sezonsko povrće i voće od začinskog bilja, bobičastog voća, i ostalih zelenih namirnica koje odmah svježe ubrane dolaze na tanjur gostiju.

Pustolovnom stazom možete prošetati, ali i uživati u vožnji na električnim biciklima, a samo 5 minuta hoda doći ćete do grandioznog Hotela Grad Otočec, jedinog hotela na otoku u Sloveniji.

Hotel Grad Otočec 5* smjestio se na otočiću po sred rijeke Krke, na idiličnom mjestu za ljubitelje luksuza. Gostima je na raspolaganju 16 soba i apartmana, vinoteka, izvrstan restoran, a u blizni se nalazi i golf igralište. Hotel je idealan za poslovne susrete, luksuzne evente, prezentacije i vjenčanja iz snova.

Vrhunska gastronomija očarat će vas, a sam hotel izaziva uzdahe svojim raskošnim uređenjem i ambijentom. Dvorska vinoteka poznata je po izvrsnoj kapljici, gdje će i najizbirljiviji naći nešto za sebe.

destinacija za vikend odmor

Kako bi potpuno uživali u ovom odmaku od gradske vreve savršen je odlazak u iskonsku prirodu i posjet Apiturizmu – mjestu gdje ćete upoznati pčelarstvo i lončarstvo.
Andreja Sankovič već 30 godina vodi na svoj način pčelarstvo koje je naslijedila od predaka, a svoju je ljubav za med i dobrobiti meda prenijela i na kćer koja se bavi aromaterpijom i posebnim masažama od meda.

U Novom Mestu nalazi se kuća u kojoj vodi svoj bajkoviti dućan u kojem se nalaze proizvodi od ručno rađene keramike, a na samo 15 km od Novog Mesta usred šume na predivnoj zelenoj livadi naići ćete na kućice s košnicama i prostorom za apiterapiju. Ovo je zasigurno mjesto za odmor duha i tijela. Kako bi uživali u blagodatima koje pruža Andreja morati ćete je prvo kontaktirati dogovoriti s njom vrijeme susreta!

destinacija za vikend odmor

Ručak ili večeru predlažemo u Herbalier Oštarija u Dolenjskim toplicama čiji jelovnik i hranu priprema kuhar Robert Grgorčič, koji je 10 godina radio u Hotelu Grad Otočec.

Njegova ljubaznost, jednostavnost i izvrsno pripremljena hrana oduševiti će vas i pridobiti za daljnje dolaske u ovo mjesto. Chef u svom restoranu koristi za sve obroke proizvode iz okolice Dolenjskih toplica, a svaki recept je izvede prema starim recepteima slovenskih baka.

destinacija za vikend odmor Ljubazno osoblje prezentirati će vam svaki obrok, a vaša nepca uživati će u okusima koje ste možda i zaboravili da postoje. Važno za znati: ponedjeljkom ne rade, a nedjeljom samo za ručak i dobro je rezervirati mjesto ranije.

Travel Advisor – Lifesytle

Posjetite naš YouTube kanal.

https://www.travel-advisor.eu/hotel-kom-nije-odolio-ni-james-bond/

Obiteljski izlet u Celje

https://www.travel-advisor.eu/prica-o-krskom/

Nove objave