Search
Close this search box.

Egipat – Hurghada je sigurna

Autor članka:
Podijeli:

Egipat – Hurghada je sigurna

Dobio sam motivaciju da se odmaknem odavde i malo sam odmorim od svega.  Istraživao sam na internetu što se sve ima za vidjeti i raditi u Egiptu. Tada sam odlučio da definitivno idem. Mami baš i nije bilo drago što idem, jer ću izostati s nastave na fakultetu i zaostati s gradivom, ali tata me podržao.
Plan je bio da se ide u oktobru avionom. Čitava ekipa iz ronilačkog kluba Neretva Mostar je dobila popust. Isplatila se svaka marka. Vrijedi otići.

Egipat - Hurghada je sigurna
Članovi ronilačkog kluba Neretva Mostar, vodiči i ja. Slikali smo se u Luksoru ispred ulaza u Dolinu kraljeva.

Egipat je raj na zemlji i melem za dušu. Tamo smo proveli 11 dana. Kartu i vizu sam platio. Smještaj i hranu u hotelu nam je platio ronilački klub. Vrijeme je bilo maksimalno popunjeno. Nikad nije bilo dosadno. Imali smo privatne unajmljene turističke vodiče koji su nas vodali i nabavljali suvenire po jeftinim cijenama. Između ostalog, posjetio sam Hurgadu, Kairo i Gizu. Krstarili smo brodom po Crvenom moru. Ronili smo i gnjurali.

Egipat - Hurghada je sigurna

Svi hoteli su pravljeni kao mali gradovi. Mi smo spavali u Coral Beach Resorts – Hurghada i toplo vam ga preporučujemo. Možemo izraziti samo posebno zadovoljstvo. U tom hotelu imate sve. Supermarket, parfimeriju, suvenirnicu, butik, restorane, kafiće, mali bazen za djecu, veliki bazen za odrasle, privatne plaže. Sigurnost je svuda na nivou, a također privatnost i usluge. Jedini problem koji možete da imate su hrana i krevet u sobi. Pred kapijom hotela su čuvari, a pred ulaznim vratima rutinska kontrola.

U večernjem terminu, nakon večere, možete da uživate u zabavnom programu u amfiteatru hotela. Ulaz za noćni i zabavni program je besplatan za sve goste hotela. Svaku noć možete da vidite nešto novo. Trbušnu plesačicu, derviša, tradicionalni ples prizivača kiše, gutača vatre, itd.

 Pet dana smo proveli na pučini na brodu, dok je ekipa ronila u Crvenom moru. Poslije završetka ronilačke obuke, sedmi dan smo imali slobodno. Osmi dan smo išli u Kairo i u Gizu na piramide. Deveti dan je bio rezerviran za izlet kojim nas je klub častio – safari vožnja quadovima kako bi posjeti tradicionalno arapsko naselje u kojem nema mnogo ljudi. Seljani tog sela još i dan danas žive prema običajima i tradiciji. Žive u malim kućicama i zaklonima. Jedino ne znamo kako preživljavaju, ali pretpostavljamo da zarađuju od turizma.

Egipat - Hurghada je sigurna

Obavezni izleti koje nikako ne smijete propustiti i zbog kojih morate otići tamo: ronjenje ili snorkelanje, Hurgada Marina Bay, Kairo i Giza te Luksor.

Kao student prve godine turizma i posrednik koji radi s Arapima u turizmu, mogu priznati da su jako bezobrazni i neuredni kao gosti. Kao domaćini su baš suprotno. Ljubazni su, što je za mene bilo iznenađujuće. Vidi se umor na tim ljudima. Rade naporno svaki dan i noć od jutra do mraka s malim pauzama i to za male dnevnice, a kvaliteta života i nije baš tako dobra.

Egipat - Hurghada je sigurna

Mogu priznati, bilo me jako strah da rizikujem svoj novac i svoje vrijeme, ali sve se isplatilo svake pare. Jednostavno morate otići u Egipat. To je nešto nevjerovano i što se ne smije zaobići bez obzira na sve. Tamo je sve u najboljem redu i nema nikakve opasnosti za strane turiste. Domaćini su fenomenalni, a ja sam stekao nova prijateljstva. To putovanje me spasilo. Zahvaljujem svima  koji su me podržali na ovom putovanju i bili sa mnom.

Mirza Humo

Travel AdvisorYouTube kanal.

 

Nove objave