Gdje dobro jesti u Havani

Autor članka:
Podijeli:

 

Od našeg Njemačkog partnera smo dobili preporuku restorana na Kubi.

Kubanska kuhinja nije nešto posebno. 

Zna biti ne inspirativna, prekuhana i bez nekih posebnih ukusa. Nije ni čudo obzirom da su do nedavno riba i meso bili luksuz. Međutim, gastro scena u Havani se budi i u gradu ima nekoliko mjesta koja treba posjetiti. Morate samo znati gdje tražiti. Evo ih!

Gdje dobro jesti u Havani

L’Atelier

L’Atelier  je smješten u grandioznoj vili sa početka stoljeća u Vedadu. Činjenica da je nekada tu bila privatna kuća daje poseban šarm restoranu. L’Atelier zaista odskače od ostalih mjesta gdje možete jesti u Havani. Poznati lokalni chef Nirius Higueras spravlja kreativna jela, za razliku od mnogih ostalih. Jastoge na žaru, Patk, casserole sa zecom i ropa vieja (goveđa juha s povrćem).

La Guarida

Smješten je u istoj zgradi kao i L’Atelier. Kubanski kOskarom nagrađeni film Jagode i čokolada snimao se ovdje, pa tako i donio dašak slave.  For Zadnjih 20 godina La Guarida je jedno od najboljih mjesta za jesti u Havani. Chefovi Pedro Rodriguez i Manuel Cio usavršili su latino kuhinju i začetnici su novog trenda u kubanskoj kuhinji.  Pripremaju tunu glaziranu kokosom, svinjetinu u medu, i perfektan umak od naranče. 

La Imprenta

Ovo je moderan restoran sa internacionalnim menijem, što je još uvijek rijetkost u Havani. Smješten je u zgradi tiskare iz 1800ih. Nasljeđe se vidi u rustikalnom uređenju i sobama nazvanim po velikanima kubanskog novinarstva kao što je José Severino Boloña. Iako smješten u prostranoj zgradi La Imprenta pruža intiman ugođaj, posebno u dvorištu. Kuhinja je otvorena, tako da gosti uvijek mogu zaviriti što se u njoj zbiva.

Casa Miglis

Švedski chef Jonas Anderson priprema skandinavsku kuhinju pod budnim okom švedskog producenta Michela Miglisa. Resroran Casa Miglis otvoren je 2012., a uređen u razigranom stilu švedskog dizajnera interijera  Andreasa Hegerta.

El Del Frente

Sa terase ovog prekrasnog mjesta imat ćete najljepši pogled na havansku povijesnu arhitekturu. Ovdje ćete jesti i najbolji ceviche, tuna tataki i ostalu kubansku fusion kuhinju. T

El Floridita Bar de Cuba

Spomenuti restoran Floridita dok se govori o Havani sigurno nije “insider tip.” Ne samo da je ovo jedan od najpoznatijih ribljih restorana u gradu, već je ovo i jedan od najpoznatijih barova u svijetu. I najpopularniji, i najposjećeniji. Constantino Ribalaiguas, poznati barmen, odavno više nije tu, ali njegov originalni recept za ledeni daiquiri je i dalje na meniju. Zavirite u prostorije u kojima je vrijeme stalo 1930. Ovo je bilo jedno od najdražih mjesta Ernesta Hemingwaya i lako ćete osjetiti duh njegova vremena ispijajući piće za šankom.

Izvor: Gadvenures

Travel Advisor :

Croatia Active putovanja

 

Nove objave