Travel AdvisorTravel Advisor

Hochkönig je skijalište koje svakako treba posjetiti

Oko vrha visokog 2.941 m, koji poput divovskog simbola dominira krajolikom, širi se skijaško područje sa 120 kilometara skijaških staza i 33 žičare koje će u novoj sezoni ponuditi neke novosti.

Jedna od njih je nova žičara Gabühel koja će povezati skijaško središte u Dientenu s gornjom stanicom na Gabühelu te izravno sa žičarama Hochmais i Sinalco. Najsuvremenija žičara proizvođača Doppelmayr, dugačka 1.597 metara, ima kabine s deset sjedala i kapacitet za 2.400 osoba na sat te skijaše dovodi na planinu za manje od šest minuta.

Najljepši skijaški karusel  postaje još bolji

Obnova žičare Gabühel najviše veseli brojne ljubitelje karusela Königstour. Tako će ova, prema riječima najvećeg svjetskog skijaškog portala najljepši skijaški karusel u Alpama postati još praktičniji i ugodniji. Karusel sa šest vrhunaca, 35 neprekinutih kilometara skijaških staza i 7.500 m visinske razlike vrlo je atraktivna za svakog skijaša.

Ova tura omogućuje prolazak cijelog skijaškog područja za jedan dan, no pravi ljubitelji skijanja rezervirat će neku od ponuđenih specijalnih tura koje skijaški karusel čine još atraktivnijim. Bilo da se odlučite za „zavičajnu turu”, „turu samoniklog bilja” ili „turu vrhunaca”, skijanje nikada nije bilo tako ukusno kao na ovim kulinarskim „kraljevskim” turama.

Uživajte u regiji punim plućima 

U regiji Hochkönig, skijanje i ugostiteljstvo zaista su vještine kojima svatko mora ovladati. No, tu se može otkriti još i mnogo više. Ako se volite opustiti i samo želite uživati u čarobnom zimskom krajoliku, na raspolaganju su vam 85 kilometara zimskih pješačkih staza, 40 kilometara staza za skijaško trčanje, brojna prirodna sanjkališta, kao i staze za hodanje s krpljama te poligoni za poduku skijanja izvan staza.

Za opuštene trenutke pobrinut će se i dvije inovacije u srcu Maria Alma: novi HOCHKÖNIGIN Magic Mountain Resort u kategoriji 4 zvjezdice superior s Nature Spa zonom samo za odrasle i Family Spa zonom, kao i ponuda MorgenZeit („jutarnje vrijeme”) koja pod geslom Bed & Brunch omogućuje maksimalno opušten boravak. Kuća nudi 26 manjih apartmana i sobe superior u modernom stilu s obiljem prirodnih materijala, a svatko može svoje (jutarnje) vrijeme provesti, okusiti i osjetiti individualno i svjesno.

Dodatne informacije
Hochkönig Tourismus GmbH
5761 Maria Alm, Am Gemeindeplatz 7
www.hochkoenig.at

Travel Advisorskijanje

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Savjetnik za putovanja na FB i IG

10 najvećih skijališta svijeta

Zimska olimpijada 2026. nikad bliže

Pao je prvi snijeg i skijališta su počela s pripremama za otvorenje sezone

 

Previous articleTamo gdje Dunav ljubi nebo rekli bi naši stari
Next articleKako što više doživjeti na Islandu za tri dana