Travel AdvisorTravel Advisor

Hotel u kojem jednostavno morate uživati

Aminess Hotel Maestral Novigrad

Aminess je originalna kovanica francuske riječi „ami“ i engleske „friendliness“ koja tako dobro spaja prijatelja i prijateljski odnos. Upravo to je filozofija ove hotelske grupacije. Dolazimo kao prijatelji i prijateljski nas dočekuju i tretiraju.

Aminess hotel Maestral pravi je obiteljski hotel s četiri zvjezdice koje u potpunosti odgovaraju sadržaju i visokom nivou usluge koju pruža. Njegovi zaposlenici predani su svom poslu i s puno ambicije trude se ugoditi gostu te ispuniti svaku želju. U tom segmentu leži tajna uspjeha Maestrala koji je početkom srpnja već bio pun. Usluga je bila odlična, od početne prijave na recepciji do konobara i mladića koji su se brinuli o rekvizitima na plaži. Svojim primjerom to zorno pokazuje i direktor hotela Mateo Živković. U svako doba dana je tu negdje među gostima, a najmanje u svom uredu. To je pravi način kako se vodi hotel. Bravo Mateo!

 

Aminess hotel Maestral ima tri tipa soba: dvokrevetne, obiteljske i suite. Sve sobe imaju predivan pogled ili na more i obližnju šljunčanu plažu ili na lijepo uređeno zelenilo parka. Svaka ima klima uređaj i naravno besplatni internet.

Sobe i hrana

Wellness prostor nalazi se na 2.500 kvadrata. Njihov bazen sa slanom vodom najveći je u Istri. Poseban SPA dio sa saunama, jacuzzijem, mirnim sobama i balkonima je među ljepšima koje sam posjetio i dovoljno velik da pruži intimno okruženje svima koji to žele.

Posebno valja istaknuti kvalitetu hrane koja je bila iznad očekivanja. Slobodno se može reći da je bolja od većine hotela iste kategorije. Buffet ponuda za doručak je na svjetskom nivou. Od svježe pripremljenih jela do voća i raznih vrsta sireva, suhomesnatih proizvoda i jaja na sve načine te više vrsta kruha i peciva. Kako mi je doručak važan dio dnevne prehrane, hotele cijenim najviše prema jutarnjoj ponudi. O buffet doručku i večeri u hotelu Maestral mogu reći sve najbolje.

Dio tog prostora je i A la carte restoran Olivetti. U vrijeme ručka i večere može se naručiti hrana iz posebnog menija. Probao sam dobro odležano meso za tagliatu i rižoto s plodovima mora. Bilo je vrlo ukusno, preporučam. Koliko god dobra bila hrana s buffeta, nije loše ponekad naručiti nešto drugačije ako ste na pravom mjestu.

Idealna lokacija

Sam hotel je smješten na idealnoj lokaciji pored mora okružen prostranim livadama i teniskim terenima. Pored Aminess hotela Maestral nalaze se i hotel Aminess Laguna te kamp Aminess Sirena. Duga plaža koja ima razne sadržaje za djecu, vodene sportove i ležaljke je dovoljno prostrana za sve goste pa se ne osjeća gužva. Uz plažu je nekoliko lokala. Restoran Grill Sirena na plaži nudi razne specijalitete, ali i piće i brza jela. Mi smo probali Jakobove kapice, škampe i filet brancina. Slobodno mogu reći da nisam bolje jeo u mnogim razvikanim restoranima na obali. Hrana je bila dobro pripremljena i lijepo prezentirana.

Animacija za sve

Izdvojio bih Punto Mare Fun and Beach Zone gdje se nalaze dva bazena. Veseli animatori stalno nešto organiziraju. Posebne programe za djecu, aerobik u bazenu, izvan bazena, razne igre i zanimacije tako da tko god želi sudjelovati može vrlo aktivno i sadržajno provesti dan. Ako je gostu samo do ležanja na plaži, može i to u nekoliko malih laguna koje su dobro opskrbljene ležaljkama i suncobranima. Također, svi gosti hotela mogu besplatno koristiti kvalitetne ručnike za plažu. Zaista su mislili na sve.

Do Novigrada ima otprilike petnaestak minuta ugodne šetnje uz more. Gradić je lijep, uredan i nije upao u zamku masovnog turizma kao neka druga mjesta u Istri. U dijelu luke i malo dalje prema lukobranu smo pronašli restoran zanimljivog imena – Pola osam ili Half Eight. Dobra lokacija uz more i zanimljiv jelovnik s privlačnim jelima.

Večerali smo hladna riblja predjela, fuže s tartufima i kozicama te grdobinu. Sve jedno bolje od drugog uz odgovarajuća vina. Restoran je za preporuku. U sezoni treba rezervirati jer izgleda da tko god dođe u Novigrad želi tamo večerati.

 

Iskustvo boravka u Aminess Maestral hotelu u Novigradu bilo je vrlo ugodno. Sobe su udobne, hrana ukusna, kvalitetna i raznolika, a osoblje vrlo ljubazno i uslužno. Hotel se nalazi na divnoj lokaciji pored jednog od najšarmantnijih gradića u Istri. Odaberite ovaj hotel za svoj odmor i uvjerite se sami.

Aminess Maravea Camping Resort

Travel Advisor – Lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous article8 OTOKA U 8 DANA – upoznajte čari Jadrana na luksuznom brodu Paradis
Next articleMaslinova ulja obitelji Buršić svakako treba probati