Hotel s 5 zvjezdica: u čemu je razlika?

Autor članka:
Podijeli:

Hotel s 5 zvjezdica obično pruža vrhunsku uslugu i luksuzne sadržaje svojim gostima.

Ovo su neke od usluga koje se obično očekuju u hotelu s 5 zvjezdica

Osoblje hotela s 5 zvjezdica obično je vrlo profesionalno, ljubazno i susretljivo, te će se uvijek truditi ispuniti želje gostiju. Recepcijsko osoblje je na raspolaganju je gostima 24 sata dnevno i spremno je odgovoriti na sve njihove zahtjeve i potrebe.

Hotel s 5 zvijezdica

Sobe su obično prostrane, udobne i opremljene najnovijom tehnologijom. Kreveti su vrhunske kvalitete, a gostima su na raspolaganju i  pogodnosti poput mini barova, sefa i Wi-Fi mreže. Redovito se čiste sobe, mijenja posteljina i ručnici, te se obavljaju sve ostale usluge koje su potrebne za udoban boravak gostiju.

Caesars Palace Hotel Las Vegas

Restorani i welness

Restoran hotela s 5 zvjezdica obično nudi vrhunsku hranu koju pripremaju svjetski poznati kuhari. Gosti mogu birati između različitih jela koja su pripremljena od najkvalitetnijih sastojaka. Treba imati vrhunski opremljen wellness centar i spa prostor u kojem gosti mogu uživati u različitim tretmanima i masažama. Ovo je idealno mjesto za opuštanje i relaksaciju.

Hotel s 5 zvjezdica

Osim wellness centra, hotel obično nudi i druge sportske i rekreativne sadržaje poput bazena, teretane, teniskih terena, golfa i sl. Neki imaju vrhunske konferencijske prostore i dvorane za poslovne sastanke i konferencije.

Rixos Premium Dubrovnik

U Hrvatskoj postoje mnogi vrhunski hoteli s 5 zvjezdica

Jedan od najboljih primjera luksuznih hotela su Park i Monte Mulini u Rovinju koji su među najprestižnijim hotelima u Hrvatskoj. Smješteni su uz more i okruženi bujnom mediteranskom vegetacijom. Hoteli nude vrhunsku uslugu, moderne i prostrane sobe s privatnim balkonima te razne dodatne pogodnosti poput luksuznog spa centra, fitness centra, bazena i restorana s odličnom hranom.

 

Ukratko, boravak u hotelu s pet zvjezdica obično uključuje vrhunsku razinu usluge, luksuzni smještaj i brojne pogodnosti za goste. Takvi hoteli obično imaju vrhunski restoran, bazen, spa centar, teretanu, kvalitetnu opremu i visoko obučeno osoblje. Osim toga, u ovakvom hotelu očekuje se i vrhunska usluga gostiju, uključujući brzu reakciju na bilo kakve zahtjeve ili pritužbe gostiju. Cijena boravka u ovakvom hotelu je obično visoka, ali nudi se vrhunska usluga i iskustvo koje bi trebalo biti nezaboravno.

Hotel Esplanade Zagreb

Hotel Esplanade
Naravno, nije svaki hotel s 5 zvjezdica isti. Nomenklatura i standardi su različiti u pojedinim zemljama. Stoga i jesu veliki lanci poput Hiltona, Sheratona, Le Meridiena, Hyatta i drugih postavili interne standarde kvalitete kako bi gosti bili sigurni da će u bilo kojoj zemlji na svijetu dobiti približno istu uslugu i kvalitetu soba i ostalih sadržaja. I u Hrvatskoj velike hotelske kuće poput Valamara i Maistre imaju svoje standarde kvalitete.Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.Travel Advisor – HrvatskaPretplatite se na TIK TOK. i YouTube kanale

Nove objave