Kad ste u Japanu, ponašajte se kao Japanci: Što vidjeti u Japanu?

Autor članka:
Podijeli:

U Japanu se ponašajte kao Japanci. To je prekrasna zemlja bogate kulture. Ako nikada prije niste bili, možda će biti teško smisliti što biste trebali učiniti i vidjeti. Izabrali smo neka od najunikatnijih nezaboravnih iskustava koja bi putnici trebali doživjeti u Japanu.

Boravite u tradicionalnom Ryokanu

Ako se želite bliže upoznati japansku kulturu toplo vam preporučamo da odsjednete u Ryokanu (tradicionalnom japanskom stilu smještaja) barem nekoliko noći. Ovo je i više nego samo mjesto za zatvoriti oči; također omogućavaju da doživite japansku kulturu čak i kad ste u svojoj sobi. Sobe su obično opuštajuće i uređene minimalistički, a gostima nude udoban ogrtač i topli čaj.

ryokan

Jedite u Izakayi

Kad se priča o japanskoj hrani, obično je to suši restoran – ali Izakaya je također važan dio japanske gastro kulture. Izakaya je pub u japanskom stilu za opušteno jelo. Sjednite i isprobajte razna jela, uključujući prženu hranu, tofu, sashimi i povrće, a a osvježite se ukusnim japanskim pivom.

japanska hrana

Obiđite tradicionalnu tržnicu

Japanske su tržnice jedinstvene i poznate šitom svijeta po svojim  zvukovima i mirisima – no ako stvarno želite izvući maksimum iz svog iskustva, možda biste trebali razmotriti organiziranje privatnog obilaska jedne od tržnica. Moguće je angažirati lokalnog stručnjaka, a to vam omogućava izravan pristup nekim od najpopularnijih štandova s ​​hranom (kao i objašnjenje o tome što jedete, što vrlo je zgodan kada se radi o nekoj od prženih delicija!).

tržnica u japanu

Odite na japanski Matsuri

Na kraju, predlažemo vam da tijekom vašeg putovanja u nekom trenutku posjetite japansku Matsuri. Matsui je japanski festival i nudia svašt – ali jedna stvar je zajednička – boja, kultura i živost! Mnogi festivali uključuju i profesionalne plesače, zapanjujući omikishi  i puno ukusne japanske hrane. Ovo je također odličan način da upoznate Japance i druge putnike ako putujete sami.

japanci u kostimima

Možete čak posjetiti sedmodnevni festival snijega Sapporo gdje ćete vidjeti zadivljujuće strukture od snijega i leda. Ovo se može činiti čudnom idejom za festival, ali prizori su zaista zapanjujući, a definitivno je jedinstvena i cool ideja! U Japanu budite kao Japanci.

Posjetite naš YouTube kanal.

Nove objave