Je li Ligursko more najljepše na svijetu?

Autor članka:
Podijeli:

Ligursko more mnogi smatraju najljepšim na svijetu. No, je li Ligursko more najljepše na svijetu? Duboki Genovski zaljev dijeli more u tri države: Italiju, Francusku i Monaco. Duboki je geografski jer ulazi u kontinent, ali i dubina mora je u prosjeku 1200m. Najveći grad je Genova. Klima je blaga i mediteranska. Zimi je oko 13 C, a ljeti oko 25 C pa je ova regija uvijek ugodna za posjet što su prepoznali mnogi turisti.

Je li je Ligursko more najljepše na svijetu?

Južno od Genove je nacionalni park 5 Terre s predivnim poput mignona šarenim mjestima spojenim vlakom. Još južnije je Porto Venere pored La Spezie prvi od šarenih ribarskih sela.

Najpoznatije mjesto s te strane je Portofino u kojem svoje vile imaju bogataši iz Milana. Tako je i postalo poznato kao mondeno ljetovalište. Dalje prema zapadu iza Genove se nalaze predivni San Remo te Menton i Monte Carlo.

Da li je Ligursko more najljepše na svijetu?

Ligurija za turiste

O svakom od tih mjesta bi se moglo posebno pisati. Još je stotine manjih, nama manje poznatih jednako lijepih i šarenih smještenih uz strme obale i pokoju pješčanu uvalu.
Dramatični se krajolik prostire od La Spezie do Nice u Francuskoj. Nakon Nice obala je niska i pitoma baš kao i u Italiji do La Spezie.

ligursko more

Prometnice su vrlo dobre s obzirom na konfiguraciju tla. Autocesta je uz more kao i željeznica. Nekoliko puteva vodi u unutrašnjost prema Parmi, Milanu i u ostatku Francuske. Najveća zračna luka je pored Nice. Kraj je bogat ribom i ostalim morskim plodovima pa se razvila specifična vrlo ukusna kuhinja. Vina dolaze iz drugih krajeva Italije i francuske.

ligursko more
Ligursko more zaslužuje boravak od barem tjedan dana. Treba početi u 5 Terre pa se dalje voziti i zaustavljati prema Genovi i završiti u Nici.

Da li je Ligursko more najljepše na svijetu je teško reći, no svakako treba upoznati sva ta divna mjestašca i usporediti ga s drugim morima.

ligursko more

Zima je posebno ugodna na Azurnoj obali, a velika prednost je i ta što nema toliko turista. Zato je naš savjet da Azurnu obalu posjetite u ovim zimskim mjesecima. Za sve što trebate znati, posjetite naš članak i saznajte koja su najbolja mjesta za posjetiti zimi na Azurnoj obali.

Nove objave