Kada avioprijevoznici putnicima moraju omogućiti automatski povrat novca?

Autor članka:
Podijeli:

Nova pravila u SAD-u: kada dođe do ‘značajnih promjena’ putnici moraju dobiti automatski povrat novca

Ministarstvo prometa SAD-a ima nova pravila za automatski povrat novca putnicima i to u slučajevima kada dođe do ‘značajnih promjena’. To uključuje sljedeće situacije:

  • kašnjenja od preko tri sata za domaće letove i šest sati za međunarodne letove,
  • prebačaj u nižu cjenovnu kategoriju u odnosu na onu koja je plaćena,
  • promjena zračne luke polaska ili dolaska,
  • dodatna presjedanja te
  • promjena zračne luke ili zrakoplova za one koji su manje prilagođeni osobama s invaliditetom.

Procjenjuje se da će ova nova pravila putnicima uštedjeti preko 500 milijuna dolara godišnje.

Iz Ministarstva su poručili kako bi se „zrakoplovne kompanije trebale natjecati jedna s drugom kako bi osigurale što bolje putovanje putnika, a ne da vide tko može naplatiti najviše iznenadnih naknada“.

Nova pravila donose dodatnu zaštitu putnicima u slučaju izgubljene prtljage

Muškarac s prtljagom u zračnoj luci
© Yousef Alfuhigi from Unsplash

Avioprijevoznici su dužni pronaći prtljagu u roku od 12 sati za domaće letove i 15 do 30 sati za međunarodne letove, ovisno o trajanju leta. Ako u tom roku ne uspiju pronaći prtljagu, putnici imaju pravo na automatski povrat novca.

Također, pravila pokrivaju i situacije u kojima putnici nisu dobili uslugu za koju su unaprijed platili, npr. Wi-Fi tijekom leta. U tom slučaju također mogu dobiti povrat novca.

Američko Ministarstvo prometa predstavilo je nove propise s ciljem da putnicima olakšaju povrat novca u slučaju otkazivanja ili značajnog kašnjenja leta. Cilj je da se uspostavi jedinstvena politika povrata nova u svim aviokompanijama, bez obzira na specifična pravila svake od njih. Ovaj korak potaknut je velikim brojem pritužbi vezanih za odbijanje ili odgađanje povrata novca od strane zrakoplovnih kompanija i agencija za prodaju avionskih karata. U 2020. godini, ove pritužbe su činile čak 87% svih pritužbi vezanih za zrakoplovni promet.

Ministarstvo prometa donijelo je još jedno pravilo

Radi se o pravilu prema kojem aviokompanije moraju unaprijed jasno informirati putnike o svim dodatnim naknadama, uključujući naknade za prijavljenu prtljagu, ručnu prtljagu, otkazivanje i promjenu rezervacije. Ovo je značajan korak s obzirom na to da su zrakoplovne kompanije od 2018. do 2022. godine zabilježile rast prihoda od naknada za prtljagu od 30%.

U Europskoj uniji od 2005. godine vrijedi Uredba o pravima putnika u zračnom prometu u slučaju otkazivanja, kašnjenja ili uskraćenog ukrcaja

Uredba jasno definira visinu odštete za kašnjenja:

  • 250 eura za letove do 1500 kilometara za kašnjenja od minimalno dva sata
  • 400 eura za letove unutar EU od 1500 do 3500 kilometara za kašnjenja od minimalno tri sata
  • 600 eura za letove duže od 3500 kilometara za kašnjenja od minimalno četiri sata

U slučaju premještanja putnika u niži razred, putnici u roku od sedam dana imaju pravo na naknadu od 20%, 50% ili 75% cijene karte, ovisno o duljini leta.Glavna razlika u odnosu na nova pravila u SAD-u je u tome što putnici u EU ne dobivaju automatski povrat novca već moraju pokrenuti postupak da bi ga dobili.


Autor naslovne fotografije: © shawnanggg from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave