Znate li kada je najbolja sezona za posjetiti Dubai?

Autor članka:
Podijeli:

Saznajte koja je najbolja sezona za posjetiti Dubai

Odlučili ste posjetiti Dubai i već znate što treba tamo vidjeti i što raditi? A znate li kada je najbolja sezona za posjetiti ga kako biste zaista uživali? 

Ujedinjeni Arapski Emirati poznati su po tome što su jedna od najtoplijih zemalja tijekom ljeta. To ne čudi s obzirom na to da se radi o pustinji.

 najbolja sezona za posjetiti Dubai

Kada je najbolje posjetiti Dubai?

Vrijeme u Dubaiju vrlo je predvidljivo. Od studenog do veljače je zima. Nije to zima koja se može usporediti sa zimom u Europi, najniža temperatura koju možete očekivati je 14 stupnjeva. Ljeto je od svibnja do kolovoza. Ova najtoplija sezona je gotovo nepodnošljiva, ako čak i na kratko morate biti vani.

Mjeseci ožujak, travanj, rujan i listopad su proljetni mjeseci. Vrijeme je dovoljno ugodno za biti na otvorenom i uživati. Najbolje vrijeme za putovanje u Dubai je tijekom zime, između studenog i veljače. Ipak imajte na umu da je tada i najveća gužva i navala turista sa svih strana svijeta.

 najbolja sezona za posjetiti Dubai

Kada u Dubai zbog shoppinga?

Iako se Dubai često naziva najskupljim gradom, kupovina zapravo ne mora biti skupa ako kupujete pametno i na pravim mjestima.

Mjesta za kupnju tradicionalnih predmeta i suvenira:

  • Global Village: veliki sajam koji se nalazi na otvorenom. Ovdje ponekad možete pregovarati, ali i provjeriti cijene na susjednim štandovima.
  • Meena Bazaar:  Budući da većinu stanovnika čine Indijci i Pakistanci, visokokvalitetna odjeća iz tih zemalja nudi se na tržnicama poput Meena Bazaar. Posjetite bazar, osjećat ćete se kao da ste u Indiji. Obvezno se cjenkajte!

 najbolja sezona za posjetiti Dubai

  • Naif market:  Ako tražite jeftine suvenire ili tradicionalnu odjeću poput abaye ili jalabiya uputite se na Naif Market. Ovo je također bazar i trebate se puno cjenkati.

Nemojte ići vikendom i izbjegavajte večeri, tada je najveća gužva. Poslijepodne je obično prazno, ali poneke su trgovine zatvorene za ručak.

  • Shopping centri: Ako volite kupovati u zatvorenom prostoru, Dubai ima mnoštvo shopping centara. Centri se nalaze u gotovo svim dijelovima grada, ponekad imaju u podne ponude s popustima od 75-90%. Pametno je doći u ovo vrijeme.

Više na Hungyoungwoman, blogu Sarah Savrath, popularne influencerice iz Dubaija.

Autor naslovne fotografije: © Christoph Schulz from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave